Ta del av filosofin och verktygen

Var med på en föreläsning, och upplev hur livet kan förändras på riktigt i denna bok av Bengt Wiström och Lotta Wiström.

VM-resan är inbunden i hårda pärmar, har 210 sidor i A5-format, och kostar 150 kronor (exkl. moms).

Beställ här

Utdrag från del 1, ”En föreläsning på riktigt”

– Vet ni, säger Bengt, vem som är vår störste motståndare i livet? Jo, svarar han själv, det är ett filter som sitter här inne (han pekar mot tinningen) och jag brukar kalla den för den lille rösten. Den lille rösten säger hela tiden; det går inte, varför skulle just jag lyckas och det tror jag inte på i alla fall. Har ni lille rösten, frågar Bengt?

Publiken skrattar och ger signalen tillbaka att de känner igen sig. – En gång, fortsätter han, träffade jag en man som tittade på mig och sa med barsk röst ”jag har ingen lille röst”. Vad tror ni min lille röst sa då, frågar Bengt. Är du dum i huvudet, alla har en lille röst. Fast, tillägger han, jag tänkte att säger jag det så blir vi nog ovänner och det är ju onödigt så här första dagen. Jag skulle arbeta med dem i två dagar så jag sa istället; Är du säker?

– Jaha, svarade mannen, med stark och myndig stämma.

– Då bestämde jag, sa Bengt, att han fick vara utan lille röst, och vet ni var. På slutet av dag två insåg jag vilken otrolig tur jag hade. Han hade nämligen rätt, han hade ingen lille röst – han var lille rösten. Har ni träffat någon sådan någon gång? Visst är de mysiga att ha och göra med. När vi ska fika är det fel tid, vid lunch är det fel mat och när vi skall göra grupparbeten frågar han hela tiden vad ska vi göra det här för?

Publiken kiknar av skratt för på scenen har Bengt levt ut hela sitt register och de som sitter där kan verkligen se mannen som var lille rösten framför sig. Jag själv kan inte, trots att jag hört detta flera hundra gånger, låta bli att skratta jag heller. Det är något som trollbinder, något som får mig att leva med i föreläsningen och jag ser mig omkring och märker att det är många i min närhet som känner och upplever detsamma.

Utdrag från del 2, ”En förändring på riktigt”

Jag har aldrig lärt mig att säga nej, utan sagt ja till höger och vänster. Utan att faktiskt ta ansvar över om jag verkligen har tid, lust, ork eller till och med pengar att göra det aktuella. Rädslan av att bli ensam och övergiven har gjort att jag kämpat lite till och lite till och lite till. Givetvis har detta gjort att många av mina löften har jag inte lyckats hålla, vilket vem som helst med lite distans till det hela, skulle ha insett på två röda sekunder. Resultatet blev att jag svikit en eller flera andra, men framför allt svikit mig själv.

Innan den här dagen i Persåsen visste jag inte att det fanns någon skillnad på självförtroende och självkänsla. Den insikten jag fick där gjorde att jag förstod att min största och första stora förändring, var att arbeta upp min självkänsla från sitt totala bottenläge, för att våga ta tag i de andra förändringarna som fanns på min mentala to-do lista. Verktygen till detta skulle dagen i Jämtland ge mig, men föga anade jag hur ett så enkelt verktyg skulle visa sig vara så oerhört svårt att ta till sig och arbeta med. Föga anade jag då hur stark vår inre kontramuskel till självkänslan är, jag hade då ännu inte stiftat bekantskap med ”Lille Rösten”. En bekantskap som jag idag sedan länge har sagt upp, men som då var den starkaste relation jag hade. En relation med ett enda syfte, att knäcka min självkänsla, och ensam få styra och härja i de negativa tankarnas rike.

”Tack för boken, Helt fantastisk, rolig, sorglig och omtumlande, allt på samma gång. Möjligen för kort, men ‘livet med mening’ är en bok som inte bör läsas en gång utan flera. Obligatorisk kurslitteratur på alla skolor är mitt förslag… ”Henrik Bunge, VD Adidas Norden AB
”Mycket annorlunda skriven bok, jag får verkligen lyssna till betraktarens upplevelse, på så sätt känns det som om jag upplever föreläsningen utan att fysiskt vara på plats. Att du, Lotta, skriver så öppet och ärligt om dig själv och dina upplevelser finner jag mycket starkt och utvecklande. Jag upplever en stark igenkänningsfaktor även om våra historier ser annorlunda ut.
Det är ju både genom våra egna men också genom andras berättelser vi kan växa oss starkare ‘jag är inte ensam om denna känsla eller upplevelse, alltså får den finnas och då blir den inte lika tung längre’. Så här ärliga och öppna vill jag att alla samtal i livet ska vara! ”Charlotte Anderson, Kalvsunds Coaching
”Tack för en underbar bok. Den hjälper i vardagen, i stort och smått. Lättläst och innehållsrik. Åker idag vidare på jobb och ska dessutom fortsätta min inre ”resa”. Stort tack. ”Thomas Christensen, SAS
”Hej Bengt och Lotta! TACK, för att jag fått äran att ta del av Er bok som läsare!!!!!!

Bara måste skriva till Er och hoppas att jag en dag få äran att även träffa Er personligen. Har så otroligt mycket att skriva till Er och speciellt till dej Lotta, då mitt liv är nästan som att lägga ett karbonpapper över din resa, men jag ligger några steg efter. Jag sträckläste hela boken och har nu tagit ca en vecka på mej för att ”smälta” allt innan jag skriver detta till Er. Det är lika skrämmande som fantastiskt att läsa något som är så otroligt likt en själv och självklart väcker det många frågor och ställningstagande i mig.

Jag har kommit till många insikter under min resa, men efter Er bok så inser jag för en gång skull att det går att förändra ett liv.

Tack än en gång för all ”klokskap” ni gett mej. ”Susanna Nordqvist