Lotta Wiström: ”Våga tro på dig själv och inse att du kan mer än du tror.”

Lotta Wiström, personlig coach, föreläsare, utbildare och författare, är snart 50 år och en livsnjutare till 100 %. Hon är ett levande exempel på hur livskvalitet kan kombineras med topprestation inom försäljning, utbildning, förmedlingsverksamhet och föräldraskap.

Hon är en inspirerande föreläsare och en utbildare som med enkla exempel gör det tydligt och klart hur vi själva har långt fler färdigheter än vi tror för att ta till vara på hela vår potential.

Lotta har idag arbetat som föreläsare och utbildare i över 15 år med kunder från flera stora svenska företag såsom Scania, Audi, Byggmax, Statoil, Ahsell, Ratos, Vattenfall, Nordea m.fl. Hon har många framgångsrika föreläsningar och utbildningar för såväl hela personalstyrkor som ledningsgrupper och chefer.

Utbildningen Jaget – din bästa väninna är en utbildning hon tagit fram för att få andra kvinnor att förstå sitt egenvärde och se sin potential.

Hon vet vikten av att leverera till 100 % oavsett bransch och lyckas på ett enkelt sätt förmedla vikten av att sätta mål och fokusera.

Med erfarenhet av försäljning och som säljutbildare i över 20 år, både i Sverige och USA, och vet hon hur det är att arbeta med prestationskrav och deadlines. Genom enkla råd och tips berättar hon om hur det går att förbli hög-presterare utan att gå in i väggen eller tappa fotfästet.

Lotta varvar sina föreläsningar med praktiska erfarenheter, metaforer och teoretiska råd som bevisligen fungerar. Hon berättar på ett enkelt och naturligt sätt om vikten av att ha en stark självkänsla och att våga lyssna på sig själv.

Hon pratar mycket om vikten av ta sitt personliga ansvar över allt från hur jag tänker, hur jag beter mig och vad jag säger. Med erfarenheter från många arenor – skolans värld, internationella och nationella företag och idrotten kan hon skapa förtroende och trygghet.

Lotta upplevs som äkta och ärlig som föreläsare/utbildare och det är ingen som är oberörd av att höra hennes resa genom livet. Hon har en karisma och skapar en känsla hos åhörarna av att ”kan hon kan jag” när de har hört hennes föreläsningar.

En blandning av skratt och allvar, konkreta tips och dråpliga erfarenheter bjuds och många är berörda av den raka och ärliga kommunikation Lotta ger sina åhörare.

Lotta är dessutom en uppskattad författare till böckerna VM-resan – livet med mening, VM-filosofin – att bygga vinnande lag och VM-jag – våga vara lycklig.

Lotta föreläser på svenska och engelska.

Vill du boka en föreläsning med Lotta? Kontakta oss.

”Lotta gjorde en fantastisk insats när Radisson Blu Strand Hotel hade en inspirationsföreläsning för all personal. Hennes otroliga energi och livslust smittar av sig direkt och fick alla att känna ivern och lusten av att vara medlem i Strand Hotels Dreamteam där ingenting är omöjligt! Tack Lotta, för att du finns!!”

Eva Kalling Hansson, VD

”Det var så enkelt, kul och trevligt att jobba med dig, Lotta! Du är den du är och vi kunde kommunicera väldigt tydligt med varandra samt finna utmärkta lösningar på ett enkelt och öppet sätt, utan några ”krussiduller”. Tack för din tydlighet, din energi, din glädje att leva och för att du spred den glädjen och motiverade våra konferensdeltagare! Du skulle ha sett dem när de klev ur din föreläsning och härmade dina ord och kroppsrörelser! Det ser jag inte ofta när jag arrangerar dessa stora konferenser! Du fick andra människor att våga öppna upp och kliva ur sin ”comfortzone” sina skal och lämna tryggheten bakom sig. För mig var det underbart att se! Grattis till två superbra och enastående föreläsningar! Jag hörde bara ”Raving reviews” från våra deltagare och tycker de annorlunda får jag alltid höra det, jag lovar och det vet du också!
Jag tror inte på att hålla tillbaka på feedback och har som personlig regel att alltid säga när jag inspireras av någon för då fortsätter de ofta att inspirera andra också, för att de får veta att de är bra på det! Så funkar i varje fall jag och har som mål att bli bättre på 😉
Tack för att du är den du är! DU inspirerar MIG!”

Maria Thylén (Jacobsson), Chapter Business Manager, EMEA

”Tack för en underbar och inspirerande föreläsning som inte lät någon gå därifrån oberörd. Med din entusiasm och kloka ord känns det vi nu står framför oss som möjlig.”

Anna Lundgren, JM AB

”Jag ville på ett enkelt sätt få vår avdelning att förstå vikten av att vara ett lag! Hur vi gemensamt kan försätta berg. Hitta verktyg för att ta oss dit vi vill. Vi kommer att ta oss dit!”

Anna Littorin SEB Kort

”Jag kan varmt rekommendera Lotta då Hon har en otrolig inlevelse och bjuder på sig själv. Hon vet verkligen vad som behövs för att Du ska få ut så mycket som möjligt av Ditt liv. Lotta lämnar ingen oberörd.”

Daniel Rosenholm LJ-ByggTeam AB

”En fantastisk föreläsning som gav oss massor av inspiration och en ökad förståelse för vad som är ‘Meningen med livet'”

Hans-Olof Löfdahl Terminalchef Sundsvalls Postterminal

”- – – en större självkännedom bland personalen och därmed ökat intresse för att bygga fungerande lag ombord och med det ett större engagemang.”

Bosse Brännerud Ombordsservicechef, Stena Saga

”Lotta har lätt för att beröra och att få alla lyssnare känna sig sedd, genom hennes otroliga förmåga att ”läsa” av människor låter hon ingen sitta och drömma iväg.
Att överträffa förväntningarna är något som händer gång på gång och att allt är genomtänkt med en tydlig röd tråd i föreläsningar och utbildningar märks tydligt!
Med en otrolig energi delar hon med sig av sin kunskap och skapar stor inspiration!
Att få se hennes alla olika känslor är inte ovanligt samtidigt som hon även lyckas få de flesta att locka fram sina egna.
Ta chansen att på något sätt få ta del av budskapet och möjligheterna, när du gjort det kommer du längta till nästa träff!”

Jens Kristofersson, Regionschef Byggmax 

”Jag har med de företag jag varit VD för eller ägt, under cirka 15 år anlitat Lotta för att bygga lag i dess linda. Hennes kunnande och entusiasmerande sätt gör denna resan så mycket kortare, och vi tillsammans, når målen snabbare. Hon har varit med att bygga värdegrunden med bolagen, och dessa dagar har varit höjdpunkterna för mig. Här är vi många människor som tycker olika, men där vi tillsammans med henne som föreläsare och moderator, börjar bygga laget och bolagen har tagit fart. Du är fantastisk Lotta och jag är tacksam för allt du har och gör för mig och mina kollegor! ”

Mikael Rosenquist, VD, Zebra Collection AB

” Har haft förmånen att både vara med på ett stort antal öppna föreläsningar, företagsspecifika föreläsningar och framförallt föreläsningar du gjort för Byggmax, Lotta.
Du gör det alltid personligt, energiskt, på riktigt, träffar rätt i stunden och framförallt ger du alltid 100%.
Din tydlighet har gett Byggmax en otrolig skjuts framåt i kundbemötande, sälj och att ge allt tillsammans på riktigt.
Du lämnar aldrig någon oberörd, oavsett om det är föreläsning för företag eller öppen.
Jag har haft förmånen att se dig gå från en mycket bra föreläsare till i min mening en av topp tre i Norden. Och jag går på många föreläsningar!”

Micke Bengtsson, tidigare Affärschef Byggmax, numera företagsutvecklare.

”Med Lottas fart, fläkt och tydlighet får man en fantastisk upplevelse av energi som smittar av sig till alla i rummet.
För mig personligen har hon fått mig att våga släppa taget av min oro för det som karske kan hända (ex.ska flyget störta!)
Hon har fått mig att inse att jag ska lägga energi på det jag kan påverka och våga leva livet. Tack!”

Pelle Forslund, styrelseordförande Örnfrakt

”Tack Lotta för inspirerande och tankeväckande budskap.
Med humor och energi förflyttade vi oss ur komfortzonen och fick kraft att se hur varje individs energi, mål och vilja tillsammans med ledaren leder laget till toppen.”

Katarina Lönnelid Ahlquist, HR direktör Ahlsell Sverige