VM-RESAN

”En ledarskapsutbildning på riktigt inom coaching och teambuilding”


Vill du få ut mer av livet? Vad sägs om…

25% förbättrat resultat 25% ökat välbefinnande
25% ökad vinst 25% ökad trivsel
25% ökad försäljning 25% minskad sjukfrånvaro

… för Dig själv, Ditt team och Ditt företag/organisation? På riktigt!

När allting i världen går fortare och fortare, när kraven på kompetens höjs och utmaningarna ställer saker och ting på sin spets kan det ibland vara svårt att veta hur man skall få fram sin potential, vara sitt bästa jag, nå nivåer och resultat som tidigare känts onåbara och tuffa.

Hitta en glädje i arbetet, en energikick i livet, en inre motor att förverkliga egna idéer och drömmar, våga vidareutveckla din karriär och hitta nya infallsvinklar. Våga ta ansvar och förstå Dig själv. Detta plus mycket mer kommer Du att få ta del av tillsammans med andra nyfikna och hungriga medresenärer alla med en gemensam vilja att växa som människor på livets alla arenor – privat, socialt och inte minst professionellt!

Vår Vision är:

 • Våga leva livet på riktigt!

Vårt Syfte är:

 • Att varje individ skall få insikter som gör det möjligt att ta tillvara på hela sin potential, både privat, socialt och inte minst professionellt.
 • Vi vet alla hur svårt det är att ändra på något vi har insikt om som är fel. Hur svårt är det inte då att påverka någon annan som dessutom inte har insikten om att de gör fel?
 • Få insikt om Dig själv och ändra Ditt beteende, först då kommer Du att kunna påverka andra!

Få verktygen och kunskapen att starta processen för Ditt team, Dig själv och Ert företag. Starta en resa och få inspiration och styrka att gå vidare i Er organisation med modernt ledarskap och genom att ta mitt ansvar, oavsett position och befogenhet. Få nyckeln till framgång och se resultatförbättringar Ni inte trodde var möjliga!

Vårt förhållningssätt, värdegrund, till varandra under VM‑processen är:

Respekt
Jag vill alltid se, lyssna och försöka förstå andra människor.

Engagemang
Tack vare Mitt engagemang kommer vi att utbyta massor av kunskap och få nya insikter som kommer att utveckla oss tillsammans.

Skoj
Genom att Jag bjuder på Mig själv och har en positiv attityd får vi kul tillsammans.

Ansvar
Det är Mitt ansvar att delta. Processens utfall blir resultatet av vad var och en av oss vågar och vill bidra med.

100%
Jag är här och nu, inte bara fysiskt utan även mentalt.

Detta är den viktigaste förutsättningen för att skapa trivsel, trygghet och tillit under våra dagar tillsammans. Du kommer att uppleva en resa som inte går att jämföra med någon annan utbildning eller kurs du tidigare varit med om och slutresultatet ligger helt i dina egna händer. Du formar själv din resa och hur mycket den kommer att påverka ditt liv både yrkesmässigt och privat!

VM-processen Del 1 (3 dagar)

Exempel på innehåll:

 • Inspiration, motivation och delaktighet
 • Det var inte mitt fel – konsten att förstå och ta ansvar
 • Konsten att lyssna och kommunicera (kommunikationens betydelse i ledarskapet) praktiska övningar
 • Hållbar hög prestation. Hur är det möjligt?
 • Livsbalans – 7 beteenden för välmående och hög prestation
 • Coaching – livsstil och verktyg. Praktiska övningar
 • Mitt ansvar – vad innebär det?
 • Självkänsla och självförtroende – grunden för att våga utvecklas
 • Självcoaching
 • Rädd eller bekväm? Varför vill jag inte förändras?
 • Vision som begrepp och möjlighet
 • Individualist, egoist eller anpassare? Vem är jag
 • Attitydens betydelse för att prestera, ger jag mig rätt förutsättningar att lyckas?
 • Hur kommer mitt bästa jag fram?

VM-processen Del 2 (3 dagar)

Exempel på innehåll:

 • Att vara coach och använda coaching – det nya coachingparadigmet, fortsatt träning genom coachingsamtal
 • Kända och okända mönster som styr individ, grupp och organisation
 • Vikten av en gemensam grund – värdegrundens betydelse för en gemensam framtid
 • Att agera och vara utifrån ett ställningstagande
 • Hur blir vi ett team?
 • Hur förvandlar vi vision till verklighet
 • Dialogen som utvecklingsverktyg
 • Kraften i att äga mitt val
 • Vikten av att hålla kommunikations- och utvecklingsprocessen levande
 • Stödet att hantera gap och utmaningar i coaching
 • Värdegrund och visionsarbete 

Kostnad: Kontakta oss. Kursavgiften inkluderar kost, logi och dokumentation.
Aktuella datum: Se kalender här.

Anmäl gärna ditt intresse – så berättar vi mer!
Läs dessutom reflektioner från VM-Resan nedan.

”VM resan förde mej in på vägar jag inte visste fanns och erbjöd möjlighet till resesällskap jag aldrig kommer att glömma. En resa i mitt inre och till en framtid som jag ska leva på riktigt, både i mitt jobb men framförallt som den 100% människa jag vill vara. Jag önskar att alla kunde få denna möjlighet, att vara en del i laget.”

Pia Johansson, Avdelningschef Utvecklingsavdelningen, Landstinget Gävleborg

”För mig så har VM-utbildningarna med Lotta & Bengt inneburit ett nytt sätt att tänka och agera. Jag har lärt känna mig själv bättre och tänker nu mer positivt. Detta har lett till ett bättre liv för mig, jag har blivit tryggare i mig själv som person och som ledare. Resultaten har förbättrats och vi sätter högre mål samtidigt som vi har roligare tillsammans. Utbildningarna med Lotta & Bengt är utan tvekan den bästa investeringen jag gjort på mig själv.”

Marcus Hed, Affärschef, ByggMax AB

”Med stor kompetens och mycket hjärta får Lotta och Bengt mig att växa –både privat och yrkesmässigt. Jag har fått många konkreta verktyg att nyttja för att bygga mitt lag både på arbetet och med min familj. På vårt företag har vi fått större förståelse för varandra när alla medarbetare har samma grund att stå på efter att ha varit på utbildning hos VM-Bolaget. ”På riktigt” är genomgående i hela utbildningen och ger oss alla på företaget inspiration till att leva livet ”på riktigt”, både i arbetet och utanför. Vi har blivit ärligare med varandra, har lättare att ta vara på varandras styrkor och konflikter löses på ett mer konstruktivt sätt. Det är som att lära sig ett nytt språk och få ett nytt medvetande. Därför anser jag att den här utbildningen borde vara obligatorisk för alla – jag är så tacksam att jag fick och tog chansen att vara med i laget!! Jag rekommenderar alla att våga ta chansen att ”växla upp” till nästa nivå i livet!”

Peter Ramani, Fastighetsmäklare, Mäklarhuset AB

”En inre resa där jag bland mycket annat fick verktyg inom ledarskap och coaching som jag bär med mig och har nytta av i alla sammanhang från mitt privatliv till yrkeslivet! En kurs som jag skulle rekommendera för alla som vill ha bättre livskvalitet!”

Maria Thylén, Försäljningschef, Marknadsföreningen i Göteborg

”VM-resan är ingen utbildning. Det är starten för ett nytt sätt att tänka och bli medveten om hur jag påverkar andra. Inspiration och kraft!”

Tove Karlsson, Verkstadschef, Scania Oskarshamn

”Nu ett antal år efter att jag genomfört VM-Resan och VM-Resa Lag så har jag år för år utvecklats till en mer trygg och medveten person där jag i mitt jobb som tränare gillar och vågar ta rollen på riktigt. Jag vågar lita på mig själv och jag kan verkligen leverera de verktyg vi som lag ska jobba efter och mot. Genom utbildningen har jag även fått möjligheten att träffa fantastiska människor som ger så grymt mycket energi, kraft och tro, för att inte glömma nyckelpersonerna som håller ihop ”laget” och ger en livsverktygen i Lotta, Bengt och nu lite senare också Sven. Underbara människor!”

Patrik Klüft

”Våra mål är högre, vi når längre och har roligare tillsammans! Resan med Bengt och Lotta, som för mig började med en inspirationsföreläsning, har inneburit så mycket för mig. Jag har lärt mig saker som mig själv som jag inte visste, jag har förändrat mitt sätt att tänka och bete mig. Idag är jag en person som njuter mycket mer av livet än tidigare, är en bättre medmänniska och inte att förringa, en mycket bättre chef och ledare. Våra mål är högre, vi når längre och har roligare tillsammans! Tack!”

Magnus Agervald, VD, Byggmax AB

”VM-Resan för mig blev ett mkt positivt uppvaknande. Jag fick en sådan go känsla av Lottas engagemang samt push av att jag kan göra förändring. Jag har fått ett nytt sätt att tänka och leda. När jag har eller hade intervjuat mina kollegor som hade gått VM-Resan innan mig så fick jag till mig att den är bra!!! Jag kan bara säga att den var mycket mer än så.”

Patrik Kilenius, Märkeschef, Volkswagen Göteborg

”VM-resan har hjälpt mig att förstå hur allt hänger ihop med att bygga lag och att skapa framgångsrika lag. En fantastisk utbildning som har inspirerat mig i mitt fortsatta arbete mot SM-guld.”

Anders Gozzi, AIK ishockey

”Jag har fått möjligheten att gå både en VM resa och Coachutbildningen. VM-resan var som en pånyttfödelse för mig. Två dörrar som öppnade sig och ”hej världen, här kommer jag”. Den förändrade mitt liv och var starten för en resa som aldrig slutar. Tack till alla underbara medresenärer och WOOW säger jag om dessa fantastiska människor, Bengt och Lotta, som gjorde detta möjligt. Jag använder dessa genialiska verktyg varje dag, som de förmedlade till oss. Coachningen är den bit som gett mest, både privat, socialt och på jobbet. Alla i familjen har utvecklats enormt där hemma. Men även socialt och på jobbet… Tack till världens bästa coacher Lotta och Bengt.”

Ulrica Rosenqvist, Alfa Laval Lund, Quality Coordinator

”VM-resan är så mycket mer än en utbildning, den är början på resten av livet. Jag fick verktyg som gör resten av mitt liv så mycket bättre! Jag är en bättre ledare, partner och pappa… På riktigt! Idag är jag tryggare i mig själv och vet att så länge jag gör mitt bästa kan ingenting hindra mig! Jag är fantastisk och VM-resan hjälpte mig att få den insikten som en underbar gåva för resten av livet! För mig kom VM-resan perfekt i livet! Resan hjälpte mig med praktiska verktyg som underlättar livspusslet, hjälper mig att må bättre och prestera det jag vill, varje dag! Tack Lotta, Bengt och Sven – ni är fantastiska!”

Daniel Furmarker, Supply Unit Manager, Vattenfall IT

”Dagar med mycket energi som ger motivation och kraft att våga satsa mer på den egna inre resan för att i förlängningen inspirera andra att göra detsamma och på så sätt utveckla varje enskild individ i organisationen och därmed också organisationen själv.”

Pernilla Cedergren, Financial Manager

”VM-dagarna var precis det jag behövde för att hitta ny inspiration och nya infallsvinklar i mitt liv, både privat och professionellt. Varje dag innebar en rejäl påfyllning av energi, tack vare Bengts, Lottas och Svens härliga entusiasm. Tack.”

Ann-Sophie Tersmeden, Utbildningsledare på Mälarakademin, Yrkeshögskolan i Västerås

”Det är helt klart att första dagen på VM-resan är sista dagen av ditt gamla liv. Mina 12 år i skolan gav mig massa kunskap, men 6 dagar med VM-resan gav mig något mycket mer värdefullt. Jag trodde inte att man på sex dagar kunde förändra folks liv, men det går! Får du chansen att gå en VM-resa – TA DEN. Det är du värd!”

Mattias Granholm, Butikschef, SOVA Kristianstad

”Min VM-resa var tuff, fantastisk och helt livsavgörande! All energi och inspiration jag fick med mig från VM-resan har gjort skillnad på riktigt för mig själv, min familj och för verksamheten jag ansvarar för.”

Maria Dirke, Verksamhetsledare, Ekologiska Lantbrukarna

”Fantastiska dagar med fantastiska Lotta, Bengt och Sven och fantastiska kursdeltagare! Sannerligen ett Dreamteam att vara stolt för! Jag känner stor tacksamhet och ödmjukhet för att tagit del av hemligheten som alla känner till men inte förstår att tillämpa. Önskar alla samma utveckling och möjlighet till 100%. Får du chansen, ta den!”

Annica Kring, Förvaltningschefssekreterare/Samordnare

”Dom tre VM dagarna har gett mig insikter och en medvetenhet som jag är så evigt lyckligt tacksam för i dag. Vi ansvarar alla och en var för våra handlingar. Jag har tack vare er, Bengt, Lotta och Sven tagit ett jättekliv i min personliga utveckling. Dessutom har jag tack vare detta tagit ännu ett kliv och anställt en säljare.”

Lars Gustavsson, Mockfjärds AB

”VM resan för mej blev ett uppvaknande i att våga lita på mej själv. Jag fick med mej verktyg som jag jobbar med varje dag, både i mitt arbete och i mitt privatliv. Vilken energi jag får av att coacha andra! Jag är så tacksam för att ha fått förmånen att gå VM-resan”

Petra Strandberg, Sova Svågertorp

”Mycket inspirerande utbildningar/föreläsningar som får en att må bra. Jag ser, hör och njuter mera av varje dag. Att se och få andra att lyckas har fått en helt annan betydelse. Vi ses igen!”

Kristian Perman, Fastighetsmäklare/Ägare, Svensk Fastighetsförmedling

”Tack för en otroligt givande coachutbildning där ert positiva sätt att se på människans möjligheter inspirerat samt hjälpt mig både I arbetslivet och privat, än en gång ett stort tack.”

Jimmy Ågren, Marketing Director, AD Plast

”Jag såg Bengt Wiström första gången på en inspirationsföreläsning 2004 som en del i en kick-off. Även om det var många andra intressanta talare och föredrag, så etsade sig Bengts ord kvar i mitt huvud långt efteråt. Jag lyckades sedan genskjuta honom på ett antal öppna föreläsningar de kommande året, och jag insåg att detta verkligen var något som kunde hjälpa mig få ut hela min potential. Tillsammans med min avdelning, ca 40 personer, genomgick vi i olika grupperingar VM-resan under 2006. Wow vilken resa! Under denna resa lärde jag känna Lotta Wiström som gjorde djupt intryck på mig, och hon och Bengt coachade mig till ny insikter i mitt ledarskap. Mitt ledarskap handlar alltid i första hand om att leda mig själv, för att kunna leda andra, och det började jag nu göra – på riktigt. I ny roll på nytt företag genomgick jag en ny VM-resa 2007. En helt ny upplevelse, även om jag kommit långt under första resan var detta som att koppla in turbon. Sedan 2008 driver jag, min fru och svärfar eget företag med fantastiska resultat. Hela vår vision, värdegrund, våra mål och strategier är helt och hållet gjorda efter det jag lärt mig på VM-resorna. Målen vi satt är mycket högre än vi någonsin presterat, och vi överträffar dessa mål med råge genom praktiserade av ledarskapet vi lärt oss. Nu har jag även gått VM-extra, som en kick inför 2010. Nya dimensioner och dessutom Sven Jensen som bidrog med nya insikter. Jag inser efter denna att de resultat vi nått är gjorda med 20% av våra medarbetare med oss. Potentialen är enorm. Om jag kan engagera resten av våra medarbetare innebär det 5 gånger fler som lever värdegrund och vision, som kämpar mot målen. Kan det innebära 500% bättre resultat? Det är upp till mig att måla upp bilden och fortsätta resan! Tack Lotta, Bengt och Sven, jag är tacksam av hela mitt hjärta!”

Patric Jernberg, Franchisetagare till Svenska McDonalds AB, Varberg

”VM-dagarna är en fantastisk utbildning som medfört en känsla av upprymdhet och glädje. Dessa meningsfulla dagar har lett till insikter, självcoaching ”because I am worth it”. Jag har även haft direkt nytta av dessa dagar i mitt arbete genom att jag nu är mer tydlig och precis. Det är en skön känsla. Jag önskar att alla personer fick tillfälle att genomföra denna utbildning för att växa som människor och få en bättre självkänsla.”

Marie Sernung, Utbildningsledare, Mälarakademin YH/KY

”Att varit med om en VM-resan gör att man äntligen började se sitt verkliga JAG i spegeln varje morgon. Det var intensiva dagar med “aha-upplevelser”, glädje och visdomar från Bengts underbara liv med mening. Jag kände mig som många år visare efter den veckan och det har berikade mitt liv med “att våga leva livet på riktigt”. Jag rekommenderar den utbildningen från botten av hjärtat.”

Tina Thörner, Kartläsare och rallyproffs

”VM-resan “var på riktigt” inte en vanlig kurs, alla bidrog tack vare den atmosfär som Bengt och Lotta skapade. För mig var VM resan en start mot många nya insikter och lärdomar här i livet. Kanske är det så att läraren kommer till eleven när eleven är mogen, Bengt och Lotta är suveräna lärare, det är upp till dig om du vill vara elev. VM-resan lärde mig att njuta mer av det jag har här och nu istället för att gå i tron om att man skall få det i framtiden bara man gör det där och det där och ….. ”

Dan Lindström, Scania CV AB, Argentina

”Har gått några coachutbildningar med Lotta o Bengt och de var bra MEN VM-resan lyfte mig till skyarna. De insikter om mig själv och den kärlek jag fann i gruppen (som var alldeles fantastisk) det har jag aldrig upplevt tidigare. Att våga tro på sin egen förmåga tillsammans med andra som också tror på sin, utan Jante som i vanliga fall gör sig gällande. Att få insikten i att vi alla är fantastiska. Att känna stöd i två otroligt skickliga och raka coacher som nu fått mig att inte vänta mer utan ta för mig av livet som är till för alla som vill. Lotta o Bengt- VM-resan våren januari + mars 2008 var så bra så gruppen vill ha en återträff. Finns det en fortsättning? Ni förstår väl att detta var min bästa investering i mig själv. Nu kör jag på mot nya mål!”

Seija Fallemark, Åhléns Sverige AB

”Ibland så förändrar sig livet, ibland behöver man någon som ruskar om en och får en att inse vad det verkligen kan handla om! För mig var VM-resan en sådan upplevelse, inte enkel, inte lätt men på riktigt, åh så befriande. Att få inblick i vad egentligen livet har att bjuda på. Den värmen, det engagemanget och framförallt de verktyg som jag fick tilldelat mig är något jag har med mig resten av livet. Att jag fick chansen och tog den är något jag aldrig kommer att ångra, så tack laget helt plötsligt har jag en ny värld öppen framför mig.”

Carina Andersson, Floor Manager Casino Cosmopol AB

”Resan med gruppen, Bengt och Lotta fick mig att känna mig centrerad, fokuserad, lugn och full av energi på en gång. Den känslan och det varandet kan ta mig vart jag vill och hur långt som helst och det är en fantastisk insikt.”

Karin Piscator, Solution Consulting Director, Lawson Software Sweden AB

”Min man gick VM-resan och kom hem som en skinande gödlampa med en massa nya insikter om sig själv. Min nyfikenhet väcktes och ett år senare var det min tur att resa iväg. Innan VM-resan var min uppfattning att jag hade ett bra liv men att det fanns saker hos mig själv som jag ville utveckla. Att gå VM-resan var för mig en berg och dalbana i känslor och resan väckte en mängd insikter om mig själv. VM-resan gav mig även verktyg för att utveckla mig själv och som jag använder varje dag. Genom att stärka mig själv så har jag stärkt relationerna till mina nära och kära. Jag tänker inte bara ha ett bra liv, jag har bestämt mig för att ha världens bästa liv – för det är jag värd!” Petra Rosenholm ”Skulle jag beskriva min känsla idag – ett para dagar efter min VM-resa, med ett ord – skulle det bli LEVANDE. Jag är full av kärlek, entusiasm och lugn. Men också av adrenalin och förändringslusta! Jag känner mig som en MAGNET som drar till mig människor och inte backar för något. Jag är faktiskt inte alls rädd idag!! Är det såhär det känns att vara HÖG? Wow. Det ni alla har gett mig dessa dagar går inte att beskriva med ord. När jag försöker berätta för min familj och mina vänner, så känns det helt omöjligt att försöka få dem att förstå ens en liten bråkdel av allt vi har varit med om! LIVET och RESAN PÅ RIKTIGT. Jag märker att jag knappt har lust att berätta och pratat om det – suger bara på det som en karamell, eller en underbar hemlighet! Bengt och Lotta – ord kan inte beskriva den tacksamhet jag känner. Ni är helt fantastiska!!!!”

Erica Valentin, Fristående Senior Sales Director, Mary Kay Cosmetics

”Det absolut starkaste som förändrats hos mig är min inre ”pelare”. Jag har aldrig stått så stark som jag gör nu – jag har funnit en inre frid, en större karisma och en tro på mig själv som jag inte har haft med mig förut på samma sätt. Jag vet mycket tydligare vad jag vill och varför jag vill det jag vill, samt vad som är viktigt för mig och vad som helt enkelt gör mig glad och lycklig! Jag är mer närvarande med mina barn och min fru och njuter mer av livet. Jag presterar bättre resultat, vågar mer och har betydligt roligare! Bilden av vem jag vill vara och hur jag vill vara har blivit klarare och det hade inte skett utan VM-resan! Lotta och Bengt har givit mig många verktyg som är ovärderliga att ha till hands i alla livets situationer, privat som i arbetslivet, och jag vill tacka er från djupet av mitt hjärta. Ni har hjälpt mig att förändra mycket i mitt liv!”

Mattias Schmidt, Sova Uppsala

”Vänskap Det jag främst vunnit efter att jag startade upp min personliga resa, med hjälp av Bengt och Lotta, är just vänskap. Då framför allt till mig själv men också till dem runt omkring mig som verkligen betyder något för mig. Dem som verkligen är värda att lägga energi på. Jag har lämnat gamla vänner, vunnit nya och prioriterar dem jag tycker om. Min största utmaning var min självkänsla och därför är min resa oerhört personlig. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna nå så djupt inom mig själv som jag fick möjligheten att göra under mina 6 dagar med Bengt, Lotta och mitt fantastiska VM-gäng. Denna utvecklingsprocess har utvecklat mig inom alla områden som kvinna, mamma, vän och ledare. Jag är grymt övertygad om att jag aldrig nått dit jag är utan Bengt och Lotta. Jag är er evigt tacksamma. Jag tror många kan känna igen sig i delar av det jag gått igenom. Jag har under många år varit nidbilden av en person med ständig sökning efter bekräftelse. Jag presterade alltid på topp men kunde aldrig njuta av vad jag åstadkom. Jag var min värsta fiende och att leva ett liv på det sättet är otroligt destruktivt. Inom sinom tid tar det stopp. För en del går det nästan ett helt liv innan insikten kommer och för andra går det fortare. Utåt sätt såg nästan ingen att jag hade så låg självkänsla. Jag höll självklart upp en perfekt och strålande fasad. Jag har nu lärt mig att jag är unik och att jag duger som den jag är. Nu strålar jag men med en djupare karisma än tidigare. Jag känner tacksamhet och ödmjukhet över vem jag är. Det spelar inte så stor roll längre vad jag varit med om. Vi har alla våra utmaningar i livet och nu ser jag på mina erfarenheter som en berikning i livet. Det har ju gjort att jag verkligen kan vara tacksam över att jag lever och hur jag lever mitt liv idag. Genom att hela mig själv så har jag fått möjligheten att leva mitt liv så som jag önskar. Jag gör val varje dag och jag började med att välja mig själv. Nu väljer jag det mestadels av rätt anledning, med tydliga bilder framför mig gällande vad min handling ska leda till. Jag fokuserar också mer på positiva saker och förstår min attityds inverkan på min omgivning. En stor vinst är att se hur jag i min förändring nu även påverkar mina barn och de människor i övrigt som jag har i min närhet till förändring – familj, vänner, medarbetare och människor som jag ibland inte ens känner. Resan tar heller aldrig riktigt slut och jag ser fram emot vad nästa hållplats på färden ska leda till. Hjärtligt tack till Peter som sedan många år såg vem jag egentligen är, men som höll ut tills jag var redo till förändring och verkligen ville ha hjälp. Tack Bengt & Lotta för att ni gav mig den energi och den tro jag behöver för att våga. Tack mina nya vänner, Anna och Jennie. Tack gamla vän Åsa A och tack älskade barn Viktor och Jonna. Jag är min bästa vän.”

Ulrika Andrén, Svenska McDonald’s AB

”2004 fick jag möjlighet att gå VM-resan ihop med mitt företag. Det blev en vändning i mitt liv. Jag som kände att mitt liv fastnat i något jag själv inte tyckte jag hade valt, lärde mig av Bengt och Lotta att jag hade möjlighet att själv ta över ratten och styra mitt liv i den riktning jag ville. Att få insikt i att alla måsten kan vändas till VILL och att jag är ansvarig för alla mina handlingar och även min ATTITYD var värdefullt, inte bara för mig själv, men även för min familj och mina arbetskamrater. Jag som brottats med att vara andra människor till lags, att vara duktig, fick nu fundera på vem JAG var och vad JAG ville med mitt liv. Detta blev startskottet på vad som skulle bli den bästa tiden i mitt liv. 2008 fick jag ytterligare en förfrågan om jag ville träffa Bengt och Lotta igen via en öppen VM-resa och självklart tackade jag JA! Nu när jag hade stärkt min SJÄLVKÄNSLA kunde jag gå vidare och bearbeta andra detaljer i mitt liv, såväl yrkesmässigt som privat. Jag önskade att alla människor fick förmånen att gå en VM-resa, att upptäcka sig själv och andra på det sättet är ovärderligt. Tack Bengt och Lotta för det fantastiska jobb ni gör och lycka till i framtiden!”

Jeanette Linusson, marknadskoordinator, Johns Bygg & Fasad AB

”Jag får en fantastiskt härlig känsla inom mig när jag tänker tillbaka på våren 2008 och den VM-resa som jag och mina kollegor gjorde. Den positiva energi som Bengt och Lotta förmedlade har jag aldrig mött tidigare – eller senare. Gruppen talar fortfarande om att det inte var en vanlig kurs de hade gått, det var startskottet på en fantastisk resa i självkännedom och självkänsla. Resan pågår fortfarande än idag då jag med enkla medel kan göra de rätta valen i stället för de enkla valen. Den glädje och kraft som frigjorts inom mig och andra i gruppen kunde jag bara drömma om. Frågan ”Vad är jag rädd för?” är oerhörd stark…det handlar bara om att bestämma sig! Jag har fått ett förhållningssätt som gör att jag kan leva mitt liv på riktigt! Alla borde få en ärlig chans att leva sitt liv med mening…”

Carl-Johan Jonsson, Verkställande Direktör, Mondi Dynäs AB

”Har precis haft en två dagars uppladdning med mitt goa gäng av restaurangchefer och för att ta det lite försiktigt har jag många gånger bitit mig i tungan för att inte överrumpla dem! Dock så kom de inte undan att få med sig varsin bok!!! Vad vi hann med dessa dagar, budget och affärsplan och det är en härlig känsla att var så glasklar i huvudet och veta precis på pricken vad man skall göra!!! Mycket tack till vårt lag och lagledare från VM resan!”

Christina Richter, Franchisetagare, Svenska McDonalds AB

”Ibland så har vi turen att få träffa på människor som verkligen kan det där med att få oss att tänka till på riktigt. Det där som blir avgörande för en höjd livskvalitet. Jag själv hade den när jag fick gå på VM-resan… Det jag fick ska jag ta med mig så att jag också blir ”den där turen” att få träffa på!”

Eva Ljungström, Rektor på Korallens Friskola i Åkersberga

”Världens bästa Lotta och Bengt jag vill börja med och tacka Er för att Ni finns! VM resan för mig blev något stort! De rykten som jag hört innan min VM resa, var inte i närheten av det som jag fick med mig! Ni lyckades ge så mycket på så kort tid, för mig har alltid varje möte med en annan människa varit spännande och intressant. Nu lyckas jag hålla intresset i gång mycket längre, jag vill verkligen förstå vad andra säger när de säger något. I min värld så finns det massor av missförstådda och rädda människor, tänk om dem ville eller hade haft möjlighet att vara med i ett ”vinnande lag” för alltid! Lotta och Bengt jag ”säljer” in VM resan varje dag till andra människor, jag pratar om hemligheten och munken så ofta jag får chansen. Insikterna som jag fick har berikat mig så oerhört mycket, jag vårdar mina erfarenheter från VM resan som mitt mest värdefulla smycke. Att hela mitt team gick denna resa tillsammans var helt avgörande, många lilla rösten människor rådde mig att gå den själv först. Jag är glad att jag stod på mig, självkänslan var bra tidigare men nu växer den för varje dag! Bussresan vi gjorde tillsammans var en helt enorm upplevelse, så många goda människor som gav och gav! Lotta du är min syster, tveka aldrig på det! Jag kommer alltid att finnas där om Ni behöver mig, bara tanken får mig att hamna i en underbar sinnesstämning! Jag fick kraften att ta riktigt svåra beslut, detta är jag oerhört tacksam för! En annan sak jag lärde mig, är att jag fungerar bäst med individualister! Massor av kramar till Er och till alla deltagarna, Ni kommer att vara med mig resten av mitt liv!”

Magnus Elgenkrona, Jensen sängar

”Tack för den bästa resan – min resa – för varje dag kommer jag längre och längre fram till förarsätet!”

Eva Björkman Wikgren, Lawson Software Sweden

”Allt är möjligt med Bengt – OM man är villig att ta konsekvenserna. Han hjälper en verkligen att se möjligheterna! Det svåra blir enkelt – det blir lätt att fokusera på det som är viktigt – både för individerna och för organisationen. Bengt hjälpte oss att skapa klara riktlinjer vilket gav oss stadga och hjälp i vårt dagliga arbete. Och en bestående sammanhållning. ”

Mikeal De Geer

”Bengt och Lotta ! Jag har gått många ”coaching” utbildningar genom åren. De flesta har man fått en kortsiktig ”kick” av, men inget bestående. Jag kände direkt att VM-resan var något annorlunda. Här är man aktiv från första stund. Ni gav mig verktyg som är outslitliga, och jag använder dessa, varje dag både som företagsledare och privat. Det har hjälp mig otroligt mycket att känna mig själv och andra i alla former av situationer. Att låta hela vår personal ta del av era utbildningar var ett naturligt steg. Det var den bästa investeringen vi kunde göra. Jag har aldrig fått så många spontana tackkort från mina medarbetare, där dom berättar om ett bättre liv både på arbetet men också privat. Efter vår fantastiska värdegrundsdag är det en helt underbart arbetsplats vi kommer till varje dag. Alla pratar ”samma språk” alla vet var vi ska, vad som krävs och att det är var och en som ska göra det. Inte för att vi måste, utan för att vi vill!!!! Idag är MZ Travel ett värdegrunds- och inte regelstyrt företag. Tack för att ni finns.”

Per Ahlström, President & CEO, MZ Travel AB

”Bengt, Lotta och Jocke hjälpte mig att upptäckta något jag misstänkt länge – det finns inte någon ratt i baksätet! VM-resan och mina nya lagkompisar gav mig modet och viljan att själv sätta mig i förarsätet och styra och gasa, tuta och njuta.”

Simon Dahlberg, Johns Bygg & Fasad AB

”Bengt och Lotta är äkta vara. I en bransch där många nöjer sig med att inspirera för stunden, delar Bengt och Lotta med sig av livet och för livet. De lever som de lär och de lär som de lever. Vare sig jag har mött dem i deras roll som briljanta föreläsare på möten och seminarier eller som energiska, positiva kunskapsförmedlare i de intensivaste kurser jag någonsin deltagit i, har jag varje gång känt att jag fått en unik gåva, trots att gåvan jag fått är något som jag redan äger. Det är en gåva som jag inte vill mista men som jag ändå är beredd att ge bort; en gåva som Bengt och Lotta slösar med som klappar ur en bottenlös tomtesäck: insikten att det är jag själv, du själv, vi själva och våra erfarenheter, som är gåvan. Det är bara att börja dela med sig. VM-resan handlar om hur vi får ut mera av att ge mera. Det är inget hokus-pokus. Det handlar om välgrundade fakta och beprövade metoder. Men Bengt och Lotta nöjer sig inte med att bara leverera kunskap, de bearbetar den tillsammans med deltagarna till gemensam klokskap. De motiverar och inspirerar varje VM-resenär att fortsätta göra detsamma. För mig är det främst den fördjupade insikten om hur – och vad – vi människor kommunicerar, som är VM-resans clue. Jag har i mina olika roller – som journalist, underhållare, skådespelare och satiriker – arbetat professionellt med kommunikation i 30 år, och jag är stolt över det jag kan och det jag gör. Hur kan det då komma sig att jag ändå inte alltid varit nöjd med den jag är? Hos Bengt och Lotta vågade jag inte bara ställa den frågan, jag vågade också börja söka svaret. Den effekt det fick var omtumlande. Inte så att jag, som genom ett trollslag, blev en annan människa, det var inget oförklarligt mirakel som inträffade – tvärtom fick jag i en rak och tydlig process ta emot och utveckla de verktyg jag behövde för att tillsammans med andra nå en djupare insikt om den människa jag är och de mirakel jag själv kan välja att åstadkomma, såväl i det privata som i jobbet. Däri ligger VM-resans enkla skönhet: Jag väljer själv att kliva på. Jag tar mitt ansvar för att nå målet. Men jag reser aldrig ensam. Det står på här på hemsidan att en VM-resa ger 25% förbättrade resultat, 25% minskad sjukfrånvaro, 25% ökad trivsel, 25% ökad vinst och 25% ökat välmående. Jag vet faktiskt inte hur exakt de siffrorna stämmer. Jag vet bara att det sammanlagda värdet av min VM-resa är omätligt.”

Erik Blix, Journalist

”För några år sedan stod jag och min ledningsgrupp inom Scania Chassiproduktion, på en ”perrong” och funderade på hur vi skulle ta oss vidare i arbetet med att utveckla vår verksamhet. Att det fanns en stor potential till förbättringar visste vi och målet var klart. Vi tog kontakt med Bengt Wiström och valde ”VM-resan” för vår fortsatt färd. Det är något som vi inte ångrar. Det har gett oss många insikter om oss själva och människor vi har omkring oss och också många ”verktyg” som är värdefulla i olika situationer, både professionellt och privat. Ett av det viktigaste verktyget är ”coaching”. Att kunna coacha sig själv och andra är avgörande för att kunna nå framgång. Därför beslutade vi, att efter vår första ”resa”, göra ytterligare resor tillsammans med samtliga chefer inom Scania Chassiproduktion. Nu erbjuder vi också samtliga anställda att delta på 1+1 dgr. coachingutbildning med Wiström Coaching. Vi har fått ett ordentligt ”tryck” i vårt förbättringsarbete och kan både se och mäta våra framgångar. Vi fortsätter vår ”resa” tillsammans och ”VM-resan” är nu en del av vårt ledarutvecklingsprogram.”

Jan Hillerström, Scania Chassiproduktion

”Om man vill ha förändring och vågar ta konsekvenserna av nya insikter I ett team, så är VM-resan ett ovärderligt hjälpmedel. Jag har själv gjort två resor tillsammans med Bengt och Lotta I olika organisationer. Resultatet har varit oerhört positivt I båda grupperna och jag önskar egentligen bara att alla människor skulle få möjlighet att göra en VM-resa, för då skulle världen se annorlunda ut. Tack Lotta och Bengt för ert engagemang”

Rolf Johannesson, Marknadsdirektör, SCA Graphic Sundsvall AB

”För mig innebar VM-resan att jag flyttade mina mentala processer till en högre nivå. Insikter om mig själv som person och ledare, som skapats under VM-resan, har varit helt avgörande för den utveckling som jag genomgått och fortfarande genomgår. Ytterligare en del som jag har haft och har stor nytta av är en djupare förståelse av gruppdynamiken, exemplifierat under VM-resan vid ett antal tillfällen på ett fantastiskt sätt. Om jag tar upp en tredje del ur VM-resan, vilket är svårt att göra då hela resan är just en resa sammanbunden av flera avsnitt, blir det de diskussioner och presentationer som Lotta och Bengt givit mig beträffande skapande av LAGET och sättet att coacha mot framgång. Dessutom har jag fått konkreta verktyg för att hantera olika situationer på ett bättre sätt än tidigare, både som privatperson och i min professionella utövning. Själva poängen med Lotta och Bengts upplägg är att förändringsprocessen startar efter avslutat program och att den fortgår perspektivlöst i tid. Den investering i tid jag lagt på VM-resan är förmodligen en av de bästa investeringar som jag någonsin kommer att ha gjort. Tack Lotta & Bengt”

Olle Andersson, Kontorschef Nordea

”För mig har VM resan betytt att jag jag vågar lita på mig själv och hela min enorma potential. Utan att allt veta, känner jag en större tillit och trygghet i att våga pröva och resultatet blir alltid positivt. På detta sätt visar jag mig själv större respekt, jag får mer anledning att glädja mig över vad jag lyckas åstadkomma och jag får en bättre och bättre självkänsla. Jag får ett annat perspektiv där jag kommit igång i en positiv spiral där lösningen alltid finns, om jag använder mig av alla de verktyg jag fått fundera på och praktisera för att förstå mig själv och för att kunna beröra andra. På så sätt är jag trygg i mitt tålamod, om att resultaten kommer om jag bara fortsätter 10 meter till… Vi har pratat mycket sport, och jag har efter VM resan skapat min egen idrottsmetafor som jag tror stenhårt på och använder för att få fler att nyttja sin kapacitet som ingen påmint dem om att de har. Min tanke handlar om att det inte är de bästa spelarna som vinner guld. Om det vore så behöver vi inte ens spela. För det går att möta. De som vinner är de som tillsammans bäst nyttjar sin potential. Coachens jobb – mitt jobb – är att plocka fram det bästa ur alla unika individer. Jag har under mitt yrkesverksamma liv varit på mängder av kurser och lärt mig massor av modeller. Sen har jag åkt hem, utan att praktisera, utan att leva. Jag kan inte med handen på hjärtat säga att vi har fått någon avkastning på det kapital vi stoppat in all den utbildning jag fått. Men nu, efter att ha gått VM resan, faller även många andra bitar på plats när jag fått klarare och tydligare system att ta ansvar för att förstå mig själv, och skapa förutsättningar för mig att fungera ännu bättre i mitt lag. Det jag lärt mig på VM resan kan inte försvinna. Om jag inte vill. Och det vill jag inte! Bengt och Lotta – Tack för att ni lärt mig växa, och för att jag kommer växa hela livet.”

Magnus Larsson, Svenska McDonald’s AB

”VM-resan är det starkaste jag varit med om. Har varit på många utbildningar, kurser mm. Men detta slår allt. Bengt och Lottas mål är 25% förbättrade resultat, 25% minskad sjukfrånvaro, 25% ökad trivsel, 25% ökad vinst och 25% ökat välmående. Detta har infriats med råge! Jag har nog aldrig känt så mycket tillit till någon som Bengt. Hans livserfarenhet, visdom, kunskap och härvaro. Hans skarpa tankar och inkännande gör honom till en av världens bästa coacher. Efter två VM-resor under 2006 har livet bara blivit mer spännande,jag har infriat många mål genom att använda verktyg som jag fått av Bengt och Lotta. Konkret så har jag blivit lyckligare genom att prioritera allt som jag vill göra. Tar ansvar för mina handlingar. Blivit en bättre lyssnare. Fyller mina behov bättre i dag än tidigare som t.ex egen tid, tid för familj, umgås bara med “riktiga” vänner. Motion flera ggr i veckan plus nytt spännande arbete. Självkänslan bara ökar……………….. Tack Bengt och Lotta för Er gedigna kvalitetsresa med mig.” Anders Björklund, Skattungbyn ”Jag skulle kunna beskriva VM-resan som en vanlig utbildning då jag fick lära mig en massa verktyg och fick en massa tips på hur jag skall utveckla mig själv och mitt företag. Men VM-resan är inte en vanlig utbildning. VM-resan är inte att åka på kurs några dagar för att komma ifrån verkligheten och stressen på jobbet. VM-resan är inte en utbildning som du går och känner ett stort engagemang för när du är där för att sedan glömma när du kommer hem. VM-resan handlar inte om att sitta på skolbänken och lära dig en massa bra saker………..nej VM-resan är inte en vanlig utbildning. VM-resan är ”ENERGI”, VM-resan är ”FÖRÄNDRING”, VM-resan är ”ATT TA STÄLLNING”, VM-resan är ”VILJA”, VM-resan är ”LIVET”, ….och det är mitt eget liv det handlar om. VM-resan gav mig chansen att upptäcka mitt liv och ta vara på den otroliga mängd energi som finns inom mig. Som sagt, VM-resan gav mig chansen, men det är jag själv som väljer om jag VILL ta vara på den chansen eller inte. Valet ligger helt i mina egna händer. Finns inte viljan så blir VM-resan en ”vanlig” utbildning, men finns viljan så blir VM-resan ”PÅ RIKTIGT”. Bengt och Lotta säger att VM-resan är ”PÅ RIKTIGT” och nu förstår jag vad de menar. Valet är helt och hållet mitt eget.”

Martin Bylund, Umeå Brevterminal, Posten Meddelande AB

”Några ord från en VM resenär: Stanna upp ett slag! Glöm alla ”måsten”! Jag har något viktigt att säga dig! – Vågar DU anta utmaningen att mönstra på som kapten på din egen skuta? – Den skuta som just nu genomför den mest fantastiska resa du någonsin kommer att få uppleva, – Ditt livs resa -! Vänta med ditt svar och ta dig en djup funderare! Ditt ärliga svar avgör Din framtid! Svarar du Nej, har jag all respekt för det. Kanske är det så att alla måsten som kretsar kring dig och ditt starka självförtroende är just det som gör din tillvaro trygg och förutsägbar. Men är ditt ärliga svar Ja, ger jag dig rådet att först göra VM-resan. Där får du lära dig navigationens svåra konst bland alla tankar, känslor och invanda beteenden som styr ditt liv. Bengt och Lottas VM-resa är egentligen ingen resa. Men väl en grundlig kurs i navigation, där du bland nya vänner och med Bengt och Lottas hjälp, blir lotsad ut till farleden som leder dig mot världshaven. Därefter är det bara Du, som under eget ansvar, med stärkt självkänsla och nya insikter, styr din skuta. Jag önskar dig en lång resa där du får angöra främmande hamnar och träffa många människor som utvecklar och berikar dig. En resa som fyller dig med känslor av lust och glädje så att du kan bekräfta dig själv, för ditt mod att anta utmaningen som kapten för ditt liv.”

Lars Aspling, Kapten på egen skuta, VD

”VM-Resan var för mig en resa genom mig själv, där målbilden redan från början var kristallklar men vägen dit var svårare att hitta. Dagarna med Bengt & Lotta gav mig verktyg att hitta till min målbild, vilket gör att jag idag, lever på ett annat sätt och har ett rikare liv, både privat och arbetsmässigt. VM-resan är den bästa utbildningen som jag har gått, den var på riktigt!”

Ulrica Svanström, Director – Human Resources, MZ TRAVEL

”VM-resan ger inte bara en insikt i hur du coachar dig själv och andra, den ger en ännu viktigare insikt i att förstå sig själv och andra och därigenom kunna fokusera på det som verkligen är viktigt i såväl arbetsliv som familjeliv. Det har varit en spännande resa som gett mig stora insikter i ovanstående och utmanat min attityd till det mesta med ett fantastiskt positivt resultat. Nyttan ser jag dagligen i hur jag tänker och agerar på ett mer coachande och positivt vis. Värderingar, Attityd, Engagemang är det viktigaste du har med dig i livet och på den här resan får du verktygen för tillämpa dem på ett positivt sätt för dig själv och andra.” Peter Gille, Consulting Director, Oracle Sweden ”En VM-resa är en unik resa som fortsätter hela livet, om du bestämt dig och vill göra det på RIKTIGT. Jag bestämde mig för att göra det på RIKTIGT. Med Bengt och Lotta som coacher så blev mitt liv så mycket MER. Verktygen och insikten jag fick med mig hjälper mig dagligen…..hela tiden. Jag får ut så mycket mer av mig själv och andra…. både på arbetet och privat. VM-Resan är det tuffaste jag gjort mot mig själv……. Det har krävt engagemang, ärlighet, mod, svett och tårar…… Men jag hade samtidigt fruktansvärt roligt och träffade så mycket underbara människor som jag såg växa och ”tända lampan”…… VM-resan är ett minne som jag kommer att bära med mig resten av livet. TACK Bengt och Lotta och samtliga kurs deltagare, NI ÄR BÄST!” Rickard Stocks, Projektledare, Husbyggen Väster AB ”Jag upplevde VM-resan som en fantastisk möjlighet att få utvecklas och mogna genom mina egna förutsättningar. Framför allt uppskattade jag alla insikter, aha-upplevelser och verktyg som jag fick chansen att tillgodogöra mig på ett enkelt och lättbegripligt sätt, något som jag har både Bengt och Lotta att tacka för. De verktyg som jag fick med mig hem kan användas såväl i arbetet som i hemmet – överhuvudtaget i all kontakt med andra människor och diverse situationer där det är av stor vikt att alla känner sig sedda och respekterade. Jag har vuxit som människa och tänker jobba hårt för att fortsätta att växa och få min omgivning att växa med mig. Tack”

Janne Edberg, Kvalitetscontroller, Posten

”Ledningsgruppen i NCC, region Väst packade väskorna och drog iväg på en VM-resa. Den fick alla att synas – ingen kunde eller ville gömma sig. Alla var starkt engagerade i att fastställa värdegrund och en vision som tänjer gränser och inger mod och entusiasm. Bengt skapar med sin utstrålning och sitt budskap ett klimat som ger energi, kreativitet och ansvarstagande hos deltagarna. NCC har anlitat ett stort antal kända idrottsledare genom åren som föreläst om hur de har coachat sitt lag till sportliga framgångar i syfte att föra över ideér till de som skall leda team på byggarbetsplatser. Ingen tål en jämförelse med Bengt. Bengt Wiström, som coachat både lag och individer, har en enastående förmåga att på ett pedagogiskt sätt beskriva hur man skapar ett ”coachande ledarskap” där man får varje individ att växa.”

Curt Forsgren, Personalchef, NCC Region Väst

”Kanooon!!! Nu har vi kört 7st VM resor och resultaten är fantastiska. VM-processen har utvecklat både medarbetare och kunder otroligt positivt, detta märks främst genom bättre attityder, öppenhet och samarbete. VM resan har fört oss till helt nya nivåer.”

Hästens Sängar AB

”VM-resan har betytt Vill Mera för mig. De insikter resan gav mig, har lett till att jag drivs att utforska vad mer jag som individ har att ge. Det jag uppskattade mest hos VM-resan är att det blev kristallklart var ansvaret för förändring ligger – hos mig själv.”

Åsa Helldén Ruocco, Informationschef, Astra Zeneca Sweden Operations

”VM-resan har verkligen hjälpt oss att ta tag i situationer och omständigheter som vi tidigare inte insåg att vi kunde påverka. Att verkligen på allvar ta in frågor som ”vad vill jag med mitt liv?”. Den har hjälpt oss att förändra gamla invanda mönster. VM-resan är något långt utöver andra liknande utbildningar! Det är en resa som vi är övertygade kommer att fortsätta resten av livet! Vi förstår att det beror på att Bengt och Lotta lever som dom lär. Det här är inget kursmaterial dom ”läst in” för att förmedla, just därför får VM-resan en enorm genomslagskraft. Den berör, skakar om och ”kryper under skinnet”. Alla borde unna sig en VM-resa!”

John och Gunlög Fellert, Johns Bygg & Fasad AB

”Har använt Bengt vid flera olika tillfällen både som inspiratör för chefer och medarbetare samt VM-processen. Vid alla tillfällen har vi varit oerhört nödja eftersom Bengt med sin inlevelsefulla stil utmanar och inspirerar deltagarna. Det bästa med VM-processen var den individuella insikten om vad som krävs av oss som individer och var jag befinner mig samt vilken insats som krävs för att vi som team skall nå maximal kapacitet. För många var VM-processen en vändpunkt som fick personen att utvecklas ett steg till.”

Magnus Hasselgren, Chef Färdig Värme, Vattenfall Värme Norden AB

”Öppna VM-resan är defintivt inte någon vanlig kurs. Den har givit mig insikter och aha-upplevelser, som jag kommer att bära med mig under resten av livet. Jag har fått lära mig vad det innebär att vara coach på allvar, och jag är övertygad om att det är något som människor i min omgivning – och även jag själv – kommer att få glädje av. Bengts och Lottas sätt att leda oss deltagare genom resan var outstanding. Att titta på klockan och se fram emot fikapauserna fanns helt enkelt inte.”

Marcus Thomasfolk, Informationschef, Audi Sverige AB

Stäng