FILOSOFI | Presentationer

Bengt Wiström:
"Varför är det så få som använder hela sin potential?"

Bengt arbetar sedan mer än 15 år som företagscoach och personlig coach med allt ifrån föreläsningar, process-utbildningar och mental träning. Han har tidigare varit coach inom basket i över 25 år med flera framgångar på både olika arenor. Den praktiska erfarenhet som Bengt har av coaching gör honom idag till en levande legend med stor erfarenhet av både internationell och nationell coaching.

Han talar om vikten av att kunna kommunicera, att förstå hur stor del som ligger i lyssnandet. Bengt menar att vi idag är på väg från ett informationssamhälle till ett relationssamhälle och då är grunden för alla relationer konsten att kommunicera och att förstå varandra.

Bengt lyfter vidare fram att det är vår inställning som är avgörande för hur långt vi kan komma, både privat och i yrkeslivet. Tänker positiva tankar eller negativa tankar? Bengt ställer sig frågan: Varför är det så få som använder sig av hela sin potential? Varför vågar så få vara vinnare på riktigt?

Bengt belyser också vikten i att ta sitt personliga ansvar och att göra aktiva val i livet.

Genom att blanda teori med mycket praktisk erfarenhet, med allt från hur grupper fungerar till hur enskilda individer, målar Bengt upp bilder som vi alla kan känna igen oss i och förstå. Tempot är högt, humor och tydliga metaforer är kännetecken för Bengts föreläsningar. En riktigt energikick brukar omdömet bli, åhörarna kommer garanterat få både inspiration och konkreta verktyg att arbeta vidare med vilket inte många föreläsare klarar av att leverera på samma gång.

Önskar du skapa ökad framgång för ditt företag, ditt team eller dina anställda har du mycket att vinna på att anlita Bengt. Han har erfarenhet av hela paletten och kan garantera resultat.

"Det brukar alltid finnas minst 25 % kvar av potentialen hos människor" säger Bengt och menar att det handlar om personens självkänsla och attityd för att kunna prestera maximalt. Alla människor vill men inte alla vågar.

Bengt beskrivs som mycket underhållande, kunnig, engagerande och entusiasmerande och han har varit och är därför en av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade föreläsare sedan flera år.

Bengt föreläser på svenska och engelska.

Vill du boka en föreläsning med Bengt? Kontakta oss.

Lotta Wiström:
"Våga vara dig själv och inse att du kan mer än du tror."

Lotta Wiström, personlig coach, föreläsare, utbildare och författare, är en 43-årig livsnjutare och ett levande exempel på hur livskvalitet kan kombineras med topprestation inom försäljning, utbildning, förmedlingsverksamhet och föräldraskap.

Hon är en inspirerande föreläsare och en utbildare som med enkla exempel gör det tydligt och klart hur vi själva har långt fler färdigheter än vi tror för att ta till vara på hela vår potential. Hon vet vikten av att leverera till 100 % oavsett bransch och lyckas på ett enkelt sätt förmedla vikten av att sätta mål och fokusera.

Hon har arbetat som säljare och säljutbildare i över 15 år, både i Sverige och USA, och vet hur det är att arbeta med prestationskrav och deadlines. Med enkla råd och tips berättar hon om hur det går att komma tillbaka och förbli hög-presterare oavsett vilken yrkeskategori man tillhör.

Lotta varvar sina föreläsningar med praktiska erfarenheter, metaforer och teoretiska råd som bevisligen fungerar. Hon berättar på ett enkelt och naturligt sätt om vikten av att ha en stark självkänsla och att våga lyssna på sig själv.

Hon pratar mycket om vikten av ta sitt personliga ansvar över allt från hur jag tänker, hur jag beter mig och vad jag säger. Med erfarenheter från många arenor - skolans värld, internationella och nationella företag, idrottens värld kan hon skapa förtroende och trygghet.

Lotta upplevs som äkta och ärlig som föreläsare/utbildare och det är ingen som är oberörd av att höra hennes resa genom livet. Hon har en karisma och skapar en känsla hos åhörarna av att "kan hon kan jag" när de har hört hennes föreläsningar.

En blandning av skratt och allvar, konkreta tips och dråpliga erfarenheter bjuds och många är berörda av den raka och ärliga kommunikation Lotta ger sina åhörare.

Lotta har idag en gedigen bakgrund som föreläsare och utbildare inom flera stora svenska företag såsom Scania, Audi, SCA, Statoil, Stena Line, Däckia, Vattenfall, Nordea m.fl. Hon har genom åren (både på egen hand och tillsammans med sin mentor, kollega och numera även äkta maken Bengt Wiström) haft många framgångsrika föreläsningar och utbildningar för såväl hela personalstyrkor som ledningsgrupper och chefer. Hon är dessutom en uppskattad författare till bl.a. VM-resan - livet med mening och VM-filosofin - att bygga vinnande lag.

Lotta föreläser på svenska och engelska.

Vill du boka en föreläsning med Lotta? Kontakta oss.

 

REFLEKTIONER

"Känslan och insikterna som skapades under förmiddagen ligger kvar i organisationen och ger mig och min kollegor både tro och verktyg."

Erika Ahlqvist, Posten Logistik AB

"Hans sätt att förmedla sitt budskap med energi, glöd och med en Naturlighet som inger en oerhörd respekt."

Håkan Bodeklint, Platschef, Audi Göteborg

"Föreläsningen innebar mycket givande diskussioner direkt efteråt och kommer göra så även under lång tid framöver."

Anders Tegelberg, Head of Group Taxes Vattenfall AB

"Måste nog hålla med dig om att min motivation och energi definitivt var dubbelt så hög efteråt - en riktig energikick!"

Anita Åke, Personligt ombud, Södermalm

"Han har inte lämnat någon person oberörd och verkligen inspirerat både ledare och individer"

Jens Wetterfors, Sverigechef för Audi

Video från föreläsning i Budapest. Materialet börjar cirka 10 minuter in i filmen.

"Tillsammans med de andra tjejerna delade vi öppenhjärtat med oss av erfarenheter och tips. Detta blir möjligt eftersom Lotta, Hans, Bengt, Sven och Bosse snabbt skapar en trygg atmosfär i gruppen i vilken man vågar känna sig säker i. Jag har fått massa verktyg som kommer hjälpa mig stärka min självkänsla."

Marilyn Bellman, Ägare, Bellmans Åkeri & Entreprenad AB

"Lotta gjorde en fantastisk insats när Radisson Blu Strand Hotel hade en inspirationsföreläsning för all personal. Hennes otroliga energi och livslust smittar av sig direkt och fick alla att känna ivern och lusten av att vara medlem i Strand Hotels Dreamteam där ingenting är omöjligt! Tack Lotta, för att du finns!!"

Eva Kalling Hansson, VD

"Det var så enkelt, kul och trevligt att jobba med dig, Lotta! Du är den du är och vi kunde kommunicera väldigt tydligt med varandra samt finna utmärkta lösningar på ett enkelt och öppet sätt, utan några "krussiduller". Tack för din tydlighet, din energi, din glädje att leva och för att du spred den glädjen och motiverade våra konferensdeltagare! Du skulle ha sett dem när de klev ur din föreläsning och härmade dina ord och kroppsrörelser! Det ser jag inte ofta när jag arrangerar dessa stora konferenser! Du fick andra människor att våga öppna upp och kliva ur sin "comfortzone" sina skal och lämna tryggheten bakom sig. För mig var det underbart att se! Grattis till två superbra och enastående föreläsningar! Jag hörde bara "Raving reviews" från våra deltagare och tycker de annorlunda får jag alltid höra det, jag lovar och det vet du också!

Jag tror inte på att hålla tillbaka på feedback och har som personlig regel att alltid säga när jag inspireras av någon för då fortsätter de ofta att inspirera andra också, för att de får veta att de är bra på det! Så funkar i varje fall jag och har som mål att bli bättre på ;)

Tack för att du är den du är! DU inspirerar MIG!"

Maria Thylén (Jacobsson), Chapter Business Manager, EMEA

"Tack för en underbar och inspirerande föreläsning som inte lät någon gå därifrån oberörd. Med din entusiasm och kloka ord känns det vi nu står framför oss som möjlig."

Anna Lundgren, JM AB

”Jag ville på ett enkelt sätt få vår avdelning att förstå vikten av att vara ett lag! Hur vi gemensamt kan försätta berg. Hitta verktyg för att ta oss dit vi vill. Vi kommer att ta oss dit!”

Anna Littorin SEB Kort

"Hon coachar mig med de ärligaste och hårdaste frågorna, jag kommer inte undan när jag tar coachning av henne! Lotta coachar bara på riktigt!"

Carl-Johan Jonsson Verkställande Direktör, Mondi Dynäs AB

"Jag kan varmt rekommendera Lotta då Hon har en otrolig inlevelse och bjuder på sig själv. Hon vet verkligen vad som behövs för att Du ska få ut så mycket som möjligt av Ditt liv. Lotta lämnar ingen oberörd."

Daniel Rosenholm LJ-ByggTeam AB

"En fantastisk föreläsning som gav oss massor av inspiration och en ökad förståelse för vad som är 'Meningen med livet'"

Hans-Olof Löfdahl Terminalchef Sundsvalls Postterminal

”- - - en större självkännedom bland personalen och därmed ökat intresse för att bygga fungerande lag ombord och med det ett större engagemang.”

Bosse Brännerud Ombordsservicechef, Stena Saga
WISTRÖM COACHING AB ©2013 - 2014
BLOGG
Blogg
 
VM-COACHING.SE
Utbildningar
Kalendarium
NYHETSBREV
Arkivet
TIPS FRÅN COACHEN
Film- och boktips
Smultronställen