Nyhetsbrev

KOMPETENS – FINNS DET ATT KÖPA PÅ BURK?

Vi söker spetskompetens…

Många företag skriver idag i sina anställningsannonser att de söker medarbetare med spetskompetens. Spännande tycker vi, vad är kompetens?

Vi ställer ofta den frågan på våra utbildningar och svaren varierar. Det är synonymt hur många skruvar på sig och lite grann nästan tycker frågan är onödig. Det vet väl alla vad kompetens är, eller?

Erfarenhet, kunskap, utbildning, lärdomar, teoretiska kunskaper. Det är många olika varianter som kommer som svar på frågan om kompetens. Vad innebär det för dig? Är du kompetent?
Ja, skulle nog de flesta av oss svara. I alla fall inom vissa områden. Intressant, inom vilka då? Blir vår följdfråga och nu är det jobbigt.

Lite så här ser det ut i samhället idag. Många ord vi använder oss av vet vi egentligen inte riktigt vad de betyder och därför tolkar vi dem lite som vi själva känner för. Det som känns rätt för oss själva och den omgivning/situation vi befinner oss i.

Det är rätt synd att vi inte vill förstå mer, eller inte vågar förstå mer, och det är där lite grann vi kommer till pudelns kärna. Det vi är ute efter, alltså vad är kompetens?

Vårt sätt att beskriva kompetens är att om jag har kompetens – då har jag förstått. Om jag har förstått – då tar jag också ansvar. När jag tar ansvar innebär det att jag har förstått och då infinner sig en känsla som är starkare än många andra, nämligen känslan av STOLTHET.

Det skulle innebära att kompetens innebär att jag förstår att jag förstår, men också att jag förstår när jag inte förstår!

Ett företag som vill ha kompetent personal vill självklart att de skall ta ansvar över sina arbetsuppgifter och att de också skall förstå när de behöver mer kunskap, information eller hjälp att lösa dem. Det innebär att jag som individ måste våga se mig själv med rätt ögon. Inte försköna mina kunskaper men heller inte förringa dem. Detta grundar sig mycket i vilken självbild jag har, alltså hur ser jag på mig själv och på mina beteenden. Hur vill jag uppfattas av andra och är det så att mitt sätt att bete mig gynnar mig i livet?

Känslan av stolthet och inre lycka är stark, håller du med? När infinner den sig? Ofta när vi har lyckats med något som vi varit lite osäkra inför. Hållit en presentation som blivit bra mottagen, mött en kund och lyckats ta vår relation till en ny nivå eller lyckats få siffrorna på sista raden att motsvara eller till och med överträffa förväntan.

Det viktigaste är faktiskt inte detta utan att du är stolt över den du är och hur du beter dig. Då kommer också resultaten att bli enastående. Det värsta vi kan göra är att lura oss själva, när vi agerar på ett sätt som vi redan instinktivt känner är fel och sedan får facit – det blev fel. Då är känslan allt annat än stolthet och det kan nästan liknas med en illamående känsla och det är så självbedrägeri smakar. Var sann mot dig själv och ta ansvar över vilka värderingar du vill leva i livet, så kommer dina val och ditt ledarskap i alla situationer bli ärligt gentemot dig själv och det är du skyldig dig själv tycker i alla fall vi.

Vi har många gånger träffat ledare/chefer som skulle vilja lyckas bättre med sina team/lag, men inte vill förstå att det är hos sig själva de behöver börja leta efter orsaken till resultaten. Vi som är föräldrar och emellanåt får höra att våra juveler, våra barn, liknar oss blir ofta både stolta och glada. De där dagarna då de inte är lika underbara när allt känns tufft och jobbigt att vara förälder– då kanske inte liknelsen känns fullt lika kul att få höra.
Hur vore det om vi använde den kommentaren till dig som chef/ledare, blir du lika glad som chef om vi säger att dina anställda liknar dig?
Vare sig barn eller anställda gör som vi säger, de gör som vi gör!

Det viktigaste för oss, oavsett om vi är medarbetare, chefer, ledare, föräldrar eller partner till någon är att alltid ha klart för oss vad som förväntas av oss och vara ärliga mot oss själva. Har jag den kompetensen som krävs för detta? Om inte, är jag villig att investera det som krävs för att få den? Vågar jag ta det ansvar som behövs för att nå dit jag vill? Det är enkelt att svara ja på frågan om ansvar för det ligger en dold förväntan på oss att vi skall vilja ta ansvar, men många vågar inte det och många gör inte det. Det är dock en förutsättning för att vi skall leva våra liv fullt ut och använda all vår spetskompetens så det är lite av moment 22 över hela frågan kring ansvar.

Ansvar är ett vackert ord som egentligen speglar värderingar som empati, respekt och kärlek. Om vi förstår vad som sker, varför det sker och också vilken konsekvens mina egna val och beteenden tenderar att resultera i kommer jag ha en större vilja att verkligen ta mitt personliga ansvar. Det enda jag verkligen har ansvar över.

Vad är då absolut personligt ansvar?

Vi anser att det är att ta 100 % ansvar över allt jag tänker – säger och gör. Tanken skapar mina känslor och mina beteenden och det avspeglar sig i allt jag säger och gör. Låt dina medarbetare ta sitt absoluta personliga ansvar – det kan vi kräva av varandra varje dag men kom ihåg att ta ditt egna först. Hur var det nu, anställda gör inte som jag säger – de gör som jag gör!

Det går inte att kräva något av en annan människa om jag som ledare inte kräver minst 10 procent mer av mig själv. Kom ihåg att om du alltid är ärlig mot dig själv blir det så mycket enklare att leva!

En förutsättning för att jag skall agera i livet och leva mina värderingar, forma mitt ledarskap och vara mig själv trogen är att jag vet varför jag vill det ena eller andra i livet. Det blir annars risk för att jag inte äger mina egna val och kanske inte alla gånger vill ta det ansvar som krävs och heller inte vill förstå vad som krävs. Då snubblar jag på mina egna vanor, beteenden och ageranden ute på livets väg. Om mina fall beror på min bristande kompetens skulle det vara en ännu sorligare historia!!

Vi är övertygade om att du är mycket mer kompetent än vad du själv tror och dessutom skulle du kunna plocka fram hela din potential bara du själv vågar förstå och ta ansvar!

Lycka till!

WISTRÖM COACHING AB ©2013 - 2014
BLOGG
Blogg
 
VM-COACHING.SE
Utbildningar
Kalendarium
NYHETSBREV
Arkivet
TIPS FRÅN COACHEN
Film- och boktips
Smultronställen