Nyhetsbrev

ENSAM ÄR INTE STARK...

… men tillsammans är vi oslagbara! Ni är många som under åren hört oss prata oss varma om lag och styrkan i ett riktigt lag. De senaste åren har en känsla vuxit sig allt starkare inom mig och det är den att få fler tjejer/kvinnor att våga vara starka tillsammans. Starka på ett produktivt, positivt och framåttänkande sätt. Jag har tyvärr haft en erfarenhet av att allt för många kvinnor endera konkurrerar med varandra eller blir cheerleaders till varandra istället för hitta kraft och styrka i varandra genom att våga vara positiva och tydliga.

Ända sedan jag började leva VM-filosofin har jag känt en känsla av ensamhet. Att jag saknat andra kvinnor i min närhet som liksom jag vill vara tydliga, ha en stark självkänsla, våga stå för sig och samtidigt vilja få andra kvinnor att växa och våga ta för sig av livet. Min erfarenhet fram till nu var att i stort sett alla kvinnor jag mött genom åren är underbara men har en tendens att inte våga vara lika underbara i sällskap med andra vare sig det är andra kvinnor eller män. Jag har velat få andra att känna den härliga känslan av att leva sitt eget liv och samtidigt ha ett fantastiskt lag (privat, socialt och professionellt) omkring sig. Det var därför som idén och tanken på VM-jag började växa och gro inom mig. Nu är det sjösatt och nu är vi i land.

Att jag valde kvinnor till detta pilotprojekt innebär inte att VM-jag är för kvinnor och att inte män behöver stärka sig i sin personliga utveckling men det kändes som det mest naturliga för mig att börja med eftersom jag själv är kvinna. I framtiden ser jag VM-jag för både män och kvinnor som en naturlig del av våra utbildningar.

Dessa tre dagar tillsammans med fantastiska kvinnor i Sigtuna var en makalös upplevelse, men också massor av insikter om hur tuff världen är vi lever i. Hur många är det inte av oss som konstant har människor i vår närhet som inte vill att vi ska växa och lyckas. Som konstant jämför sig med andra och tydligen inte är lyckad om någon annan är bättre, roligare, snyggare eller gladare. Vi har alldeles för många relationer i våra liv som inte ger energi utan direkt tar den - utan att fråga eller känna någon form av skam.

En sak som var så tydlig dessa tre dagar var hur långt vi kommer om generositet är grundstenen i relationer oavsett vilken arena vi är vänner på. En generös människa har en genuin känsla av att vilja dela med sig och nu pratar vi inte om pengar. Däremot vill en generös människa alltid bjuda på sig själv, vara omtänksam och vet mervärdet av relationer och kärlek. Det var påtagligt hur mycket generositet vi hade i gänget på VM-jag.

Vad är det vanliga vi möter annars? Jo det är avund. Vad betyder avund? Det är att "man" skulle vilja ha det någon annan har men tror sig inte själv ha förmågan att skaffa sig det eller skapa det för sig själv. Då blir man istället avund och över tid blir detta en av de vanligaste sjukdomarna vi har i Sverige nämligen avundsjukan. Vi vill inte förstå hur mycket makt vi har över oss själva och vill inte se vilken potential vi som individer har eftersom vi omges av avund betydligt oftare än vi möts av generositet och kärlek.

Under alla år som vi drivit VM-resor och skapat lag så har vi alltid lämnat med härliga lag och nya vänner och relationer - många för livet. Efter vår VM-jag är jag övertygad om att vi har riktiga relationer, vänner som kommer finnas där och stötta men inte bära. Hjälpa men inte älta, peppa men inte mesa, vara generösa och önska lycka och välgång inte avund och sucka i det tysta.

För mig var det en personlig kick, en härlig chans att få förmedla vår filosofi och våra tankar till så många varma härliga kvinnor med aptit på livet. En del har insett att de haft aptiten men inte vågat äta, några visste inte ens att de saknat aptit men en sak är säker - nu äter vi för fullt av allt som finns på livets smörgårdsbord. Det bästa av allt - precis som med kärlek kommer generositet från en brunn som aldrig sinar vilket gör att vi kan ge till varandra, till andra och till dig. Till alla och en var i hela världen som vill ha från nu och för all framtid.

Vet ni vad, några tycker detta är skitjobbigt - det är alla de som gillar att ha ursäkter och att hitta på undanflykter till just varför de inte kan få det andra har och därför istället väljer avund istället för generositet. Du och jag har ett val - vi kan välja vilka vi umgås med och vilka vi låter påverka oss. Jag har bestämt mig - det gjorde jag för flera år sedan. Sedan i fredags har ytterligare 17 andra härliga kvinnor bestämt sig, har du bestämt dig?

Generositet är till för oss alla. Både kvinnor och män mår bra av det och skulle dessutom skulle flera av oss behöva mer av det i sina liv. Jag tror att livet blir både roligare, innehållsrikare och med en högre livskvalité om vi vågar ge mer än vi vill ha, lyssna mer än vi talar, krama mer än vi skakar hand och älska långt mer än vi kräver något av andra. Om alla levde så skulle världen bli en bättre värld men jag vet att det är en utopi. Det enda jag hoppas och tror på är om vi är några som börjar så smittar vi till några fler, som smittar till några fler som smittar till….

Jag är så tacksam över att få möjligheten att se andra växa varje dag i min profession, jag är så lycklig över att fler och fler vågar förstå kraften i en stark självkänsla och insikt i sina värderingar. Jag är glad, innerligt glad över att hittat en nyckel till lycka. En nyckel som heter generositet som dessutom är gratis, tillgänglig och alldeles bredvid oss. Ge dig ut i världen och ge - ge mer än du någonsin tänkt dig och jag lovar. Längs vägen kommer det tillbaka tusenfalt bara vi är beredda och vågar se det.

Jag är - är du?

WISTRÖM COACHING AB ©2013 - 2014
BLOGG
Blogg
 
VM-COACHING.SE
Utbildningar
Kalendarium
NYHETSBREV
Arkivet
TIPS FRÅN COACHEN
Film- och boktips
Smultronställen