Nyhetsbrev

VAR ÄR DU...

... våren?

Vår. Nog är vi många som skulle vilja ha vår nu. Det känns som om vi haft vinter hur lång tid som helst men inte blir det varmare ju mer vi tänker så här. Är inte det ofta den utmaning vi har?

Vi lägger tid, kraft och energi på saker och ting som vi inte kan påverka?

En god vän till mig sa för många år sedan. ”Lotta, det är ingen idé att argumentera med verkligheten, för den bara är. Försök om du vill. Du kommer alltid förlora, men bara 100 % av alla gånger…”

Det ligger så mycket i det uttrycket. Det som är, det är. Det är enligt min kalender april. Enligt mig borde det vara snöfritt och betydligt mer vår i både luften och på marken men, det ÄR det inte. Det som är, det är! Är det då smart av mig och gå omkring och lida. Sucka, pusta, stöna, gräma mig och himla med ögonen. Konstant fråga mig och andra;

- Var ÄR våren?

Jag har Facebook. Jag har konstaterat att den absolut vanligaste frågan att diskutera är vädret och just nu framför allt avsaknaden av våren. Jag konstaterar en sak. Våren har inte Facebook. Våren har ingen aning om hur många av oss som går omkring och lider för att den inte har kommit. Det är ju smart, låta något som inte ens vet att vi saknar den och högst troligt verkar strunta i att vi saknar den, skapa energiläckage och dåligt humör.

Jag tror vi är få, för att nästan våga säga inga, som skulle tacka nej till lite vårvärme. Det är självklart så att den kommer att uppskattas enormt när den kommer, men fram till dess. Ska vi lida då?

Tänk så mycket annat vi kan glädjas åt, till exempel solen. Här i Stockholms-området har det varit strålande sol i nästan tre veckor. Varje dag! Det är underbart och hur kul hade det varit om solen valt att stanna där våren just nu befinner sig. Gråmulet och kallt. Det vore väl ännu värre?

Var tacksam för solen och inse att tids nog gör våren entré.

Häromdagen åt vi frukost på ett konferensställe här i Stockholms-regionen. Vi var rätt själva och buffén var härlig. Vid bordet jämte oss satt några kvinnor. De mumlade lite och försåg sig med diverse frukost-tillbehör. Stämningen var alltigenom gemytlig. In kommer en man, som uppenbarligen gått och lagt sig lite för sent och med lite för mycket alkohol i kroppen (det kändes på den angenäma doften som spreds runt honom). Han stegar fram mot kvinnorna. Fräser ett knappt begripligt ”morrn” och blänger sedan på fönsterna. Han reser sig upp och går fram mot det stora fönstret som vetter ut mot vattnet. Högt och ljudligt hör vi alla;

”Kan ingen jävel släcka den där jävla solen”, varpå han börjar slita i gardinerna för att täcka fönstret. Jag och min kollega tittar på varandra. Unisont säger vi;

- Han har inte världens bästa dag!

Tänk så många runt omkring oss som inte ser det vackra, sköna och fina. Tänk så många som inte vågar uppskatta det som ÄR utan istället ser problem. Ofta fokuserar vi på fel sak och den enda som förlorar på det är vi själva. Är vi inte värda bättre? Jag har sagt det förr, men det tåls att upprepas. Varje val du gör är det värde du sätter på dig själv. Jag tror att en hel del människor går omkring och tror att de måste lida sig igenom livet för de är inte värda att ha det bättre. Du kan påverka så mycket mer än du tror. Ta chansen och lägg kraften där. Du kan inte påverka avsaknaden av våren men du kan definitivt påverka hur du förhåller dig till att det i mitten av april är snö istället för snödroppar utanför fönstret. Det har du makten till. Ta den, och jag lovar dig. Livet blir bra mycket roligare. Vågar du ta den makten varje dag blir du tillslut herre över ditt liv och inte offer för omständigheter. Det är så mycket bättre och så mycket mer energi i det! Prova får du se!

WISTRÖM COACHING AB ©2013 - 2014
BLOGG
Blogg
 
VM-COACHING.SE
Utbildningar
Kalendarium
NYHETSBREV
Arkivet
TIPS FRÅN COACHEN
Film- och boktips
Smultronställen