Oändlig tacksamhet

Lördag. Mörkt ute, brasan brinner. Hockey på TV:n och lugn i själen. Kan det vara bättre? Livet är en gåva, en skör och vacker sådan. Det blir så uppenbart när man stirrar döden i vitögat. Har suttit och kramat en skör hand i några timmar. Pratar om livet, skrattat och gråtit om vartannat.

Varför är vi inte mer rädda om det vi har? Varför måste livet nästan rinna ur någon vi älskar innan vi uppskattar och lever på riktigt? Bengt brukar prata om att ta sig ut på fjället eller havet för att inse sin egen litenhet. Det stämmer, men även idag, kände jag denna enorma litenhet infinna sig. Hjälplösheten jag kände, då insåg jag hur liten jag och alla vi andra är. När naturens krafter bestämmer – då har vi inte mycket att sätta emot.

Tacksam, är den känsla som infinner sig i mig nu på kvällskvisten. Tacksam sorgsen och lycklig i en stark, konstig kombination. Jag läste för inte så länge sedan att den som är tacksam får mer av livets glädjeämnen till sig, men att det också är det motsatta för den som tar saker och ting för givet. Det jag tar för givet kan snabbt tas ifrån mig.

Jag är tacksam över att få spendera värdefulla timmar med min fina vän. Timmar som inte några pengar, titlar eller andra statussymboler kan ersätta. Tacksam över att min man sätter sig och kör mig tur och retur för att jag ska slippa vara ensam med mina tankar och min sorg i bilen dit och hem. Tacksam över att jag får modet att våga leva ännu mer, varje sekund och varje dag.

Jag har lovat mig själv att inte tycka synd om någon mer i livet utan att tycka enormt mycket om. I kärleken och i ”tycka-om” finns det kraft och energi. Kraft att våga släppa taget och våga bli fri. Kraft att orka kämpa och att inte ge upp. Tyck inte synd om någon även om livet är orättvis. Tyck om – då hjälper ni till att skapa styrka!

Igår fick jag än en gång fog för min tes att vår framtid är fantastisk. En föreläsning för unga, härliga och livsglada människor i Göteborg. Deras leenden, uppskattning och kärlek hjälper verkligen
till en dag som denna. En dag då jag gärna skulle göra vad som helst för att utrota den jävulska sjukdomen cancer.

Ta hand om er alla och lova varandra att fortsätta njuta av livet. Det är det bästa och vackraste sättet att hedra dem vi älskar men endera har förlorat eller är på väg att…

Världens finaste Kajsa!!!

8 reaktion på “Oändlig tacksamhet

  1. Tack för att du delar med dig❤starka kloka ord! Ha en avkopplande kväll fina du

  2. Dina ord gick rakt in i hjärtat. Tack för att du delar detta så att vi alla får en påminnelse om livets storhet! Kram

  3. Så vackert, kärleksfullt och sant skrivet. TACK fina Lotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.