Att skapa bilder…

Jag kan inte nog ofta prata om vikten av att skapa bilder. Att vår hjärna inte förstår ord, bokstäver, siffror eller ens fakta. Vår hjärna förstår bara bilder. Vad är då helt avgörande för att vi ska lyckas skapa bilder? Jo det är vår förmåga att kunna använda oss av fantasin. Fantasin är avgörande för att skapa bilder av något som inte finns – och det gäller allt som ligger från nu och framåt.

När vi ser en bild som redan finns, är det genom att använda fantasin vi skapar det vi inte ser. Det är det som en författare använder när han/hon skapar sina historier. Berättar det vi inte ser och skapar bilder av det lästa i huvudet. Jag tror vi är många som upplevt att vi hade en film i huvudet av en bok, och när den sedan blir filmatiserad så stämmer inte bilderna. Man brukar säga att boken är bättre än filmen. Detta för att den filmen av boken vi hade i vårt huvud är vår tolkning och ligger oss varmast om hjärtat.

Detta för att vi skapat våra bilder genom vår fantasi och den är unik för oss, precis som vi är unika. Två personer, som ser samma bild och får frågan ” vad ser du inte?”, kommer att ge olika svar för de har olika tillgång till sin fantasi. Det vi ser på en bild är inte fantasi – det är redan målat och tillhör kategorin sant.

Hur mycket fantasi och hur ofta jag vågar använda min fantasi beror på hur trygg jag är. Alltså hur mycket självkänsla jag har. Återigen är det avhängt min självkänsla hur jag kommer lyckas i framtiden, med mitt liv.

All framtid skapas genom de bilder vi målar i vårt inre. Ju tryggare, desto häftigare! Då vågar vi ta ut svängarna.

Titta på bilden ovan. Ta en stund och sitt alldeles stilla. Börja sedan fantisera -våga måla dina inre bilder. Vad är det som du inte ser? Jag ser inte ett tivoli, inte en lägereld och jag ser inte världens häftigaste vänner som sitter och sjunger tillsammans…Tänk vad härliga bilder det går att måla – det är bara bristen på fantasi som stoppar oss!!!

”Fantasi är förmågan att skapa inre bilder, känslor och föreställningar, i en situation då de inte upplevs genom syn, hörsel eller andra sinnen. Fantasin är sinnet där vi möter allt. De saker som vi rör, ser och hör smälter samman till en ”bild” i vår fantasi”
Källa: Wikipedia

En reaktion på “Att skapa bilder…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.