Integritet är ett vinnande koncept!

X behöver mig mer än jag behöver X, men jag vill vara med X. Just denna rad kan behöva läsas mer än en gång. Jag inser det. Ändå är den en av de fraser som betytt mest av allt för mig sedan den dagen jag förstod vad det betyder. På riktigt för mig. I vardagen, i mina valsituationer och i mitt liv. Allt jag väljer att göra, gör jag för att jag vill. Inte måste eller borde. Då ökar mina chanser att jag alltid kan ge energi och att jag kan värna min integritet.

X behöver mig mer än jag behöver X, men jag vill vara med X. Vad är X? Det kan vara min man, min kollega, mitt arbete, mina vänner. Kort sagt i alla relationer är detta applicerbart. Många människor känner att de är i beroendeställning av andra. Beroende av dem för att kunna hålla en viss nivå på sitt leverne, för att kunna överleva och för att bekräftas. Detta skapar en känsla av ofrihet.

För mig är frihet oerhört viktigt. När jag känner att jag är beroende av någon eller något så tappar jag direkt en del av min energi och min kreativitet. Jag blir bunden, mentalt om inte annat. När jag känner mig fri vet jag att allt jag väljer står jag för och gör därför att jag vill det. Betyder det att allt jag gör är jätteroligt? Nej, inte nödvändigtvis, men jag väljer det för jag vill ha ut effekten av vad det ger. Jag gör det inte som ett offer för omständigheter eller på grund av måsten.

Det var min man som lärde mig detta tankesätt och han ville att jag skulle så vår relation på detta vi. Han skulle göra detsamma. Det innebär att vi aldrig hamnar i ett måste-läge. Att jag måste vara med honom eller att jag borde vara med honom, utan att jag alltid vill. Jag tror att detta är en av anledningarna till att vi har så kul tillsammans. Oavsett om det betyder att åka över 500 mil fram och tillbaka eller arbeta 14-timmars pass. En kväll framför TV:n eller en jobbardag i trädgården. Jag väljer och jag vill.

Senast igår kände jag att detta talessätt stämde in på min liv. Jag hade ett utmanande jobb, en föreläsning som ställde krav på min professionalism på ett annorlunda sätt än annars. Inte gruppen eller åhörarna utan platsen jag skulle föreläsa på. Full av minnen och känslor. Min man valde att följa med mig på resan dit, inte för att han måste eller borde. Han ville. Jag valde att ha honom med mig, inte för att jag borde säga att jag skulle uppskatta hans sällskap eller måste. Allt skedde på ren vilja.

En utmaning som gav en rejäl omgång fjärilar i magen kändes tack vare denna vilja från oss båda lättare att hantera. När jag efteråt kunde känna att det verkligen hade gått kanonbra så var det extra härligt att kunna dela detta på vägen hem.

Jag tror att så fort man gör saker och ting mot sin vilja så kränker man sin integritet. Då börjar man förstöra sin inre navigator och då minskar nivån på självkänslan snabbt. Risken är att man börjar tro att man är beroende av andra och gör saker och ting som egentligen inte känns eller är rätt för en. Säger ja bara för att få vara med. Tillåter andra att utnyttja en och sväljer istället för att markera.

Igår kom ingen åt min integritet. Min rygg var rak, huvudet högt och resultatet jag levererade 100%. Min känsla idag är stolthet och jag känner mig dessutom fri. Fri att veta att de val jag gör framåt – de är mina och jag står för dem.

Tack min älskade make för att du lärt mig att bara göra saker som känns rätt. Det har tagit mig lite tid att förstå men när väl poletten trillade ner ökade min och vår livskvalité med många hundra procent.

Låt ingen tro att du är beroende av dem, men inse också att det är så mycket roligare att vara med andra människor som också vill vara med dig. Utbytet, energin, generositeten och utvecklingspotentialen blir då fantastisk. Ofria människor har en förmåga att bli avundsjuka och fega – fria människor önskar andra lycka och framgång. De vet nämligen att de styr över sin egen och lägger inte energi på att annat än vad de kan påverka.

Imorgon börjar en ny vecka. Lova dig själv att tänka en extra gång när du väljer att göra något. Vill du, borde du eller måste du? Genom att öka ansvarsgraden för dina val ökar du också chansen till riktig lycka. Börja med att förstå att du är viktig och du väljer. Att sedan också bli vald är kryddan som gör livet extra häftigt.

Ha en magisk vecka- välj ditt innehåll och dina resultat. Det fungerar – jag lovar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.