Att öppna en dörr…

Jag tror det gamla uttrycket heter ”när en dörr stängs öppnas en ny”. Oavsett om jag citerar rätt till 100% eller inte så är det där min verklighet idag. En ny verklighet – en ny vecka. En ny vardag och nya utmaningar och mål.

Ibland blir verkligheten inte som man tänkt sig och ibland blir den ännu bättre. I helgen hade vi en clinic på Wirsbo Herrgård med Jan Brink och 6 ryttare, massor av publik och underbart väder. Det var verkligen dagar som kommer gå till historien som minnesvärda, härliga, roliga, jobbiga och mäktiga. De överträffade verkligen allt vi vågat tro och hoppas på. Till och med vädergudarna var med oss – det började regna med 10 minuter kvar av dagen!

Det är så härligt att se att den röda tråden kring proffs – oavsett profession är densamma. Alla som lyckas har förstått – det går inte att ta sig till toppen själv. Det går inte att ta sig till toppen genom slarv, fusk eller avsaknad av ödmjukhet. Det går att ta sig en bit på vägen med en omgivning som stöttar och agerar cheerleaders, men aldrig, aldrig hela vägen upp. Det är hårt arbete och framför allt jävlar anamma som gäller. Driv kan du också kalla det. Det är konsten att förstå vem jag själv är i situationen och vem eller vad som behövs för nästa steg.

Jag är innerligt stolt över att ha varit ansvarig över att producera denna helg som inleddes med en föreläsning i fredags kväll av Jan. Flera i publiken har lyssnat på mig eller B tidigare och det var många som kom och sa till mig efteråt att ”wow han säger som ni fast med häst-ord”.

Det tror jag är synonymt med vinnare. En vinnare vet vad som krävs och vet också att hen aldrig kommer lyckas utan ett team. Ett team där man måste respektera varandra och även vara klar över vem som äger bilden. Bilden ägs alltid av risktagaren och det är därför ibland dörrar stängs fast det inte är ens egna val. Då är det viktigt att veta att nya öppnas bara man öppnar sina egna ögon och vågar se dem.

Trodde inte att jag skulle landa så väl i min nya framtid, men det känns härligt och spännande. Jag har 1000 idéer och kommer göra mitt bästa för att sortera och prioritera. Det är något som många unga idag missar (eller inte bara unga, vi gamlingar också). Det går inte att göra allt och det går inte att vara verksam överallt. Vad är viktigt för mig? Vad är mina visioner och mål? Vilken värld vill jag vara verksam inom? Vad vill jag lämna efter mig? Det är några av de frågor som jag satt och ställde mig i bilen hem igår kväll.

Jag ser idag områden där jag vill verka och vara. Jag känner att min energi ska användas där den uppskattas och där det leder framåt. Spännande.

Jag tror personligen att det handlar om mod att våga se en annorlunda framtid. När vi inte vågar det fastnar vi i ältande och har en tendens att till och med försköna historiken bara för att framtiden känns för skrämmande. Helt plötsligt blir sktidåligt inte så farligt, dumt bara lite obetänksamt och elakt blir lite taskigt. Vågar man se framtiden an känns häftigt just häftigt – inte skrämmande eller läskigt. Spännande känns spännande, inte farligt eller otäckt.

Ett oskrivet blad kan man hantera på olika sätt. Endera skriver man text och manus själv eller så väntar på att någon fyller det med innehåll. Det ena är inte rätt och det andra fel, bara du själv väljer vad du önskar. Många som väntar och får tillslut det skrivna manuset framför sig bara för att bli irriterade över att texten inte stämmer överens med deras önskningar – skriv själv då för sjutton!

Jag ska skriva min framtid. Jag är så glad över att jag idag är stark och målmedveten.
Vet att drivet är en av mina största tillgångar och vet att jag har blivit mycket klokare bara sedan igår. Inser mina tillkortakommanden, men vet också mitt värde. Mina misstag, men också mina framgångar. Med rätt kort spelade och med ett lugn i magen kommer jag se till att min framtid stämmer överens med vad studenterna just nu över hela vårt avlånga land sjunger – en ljusnande framtid är vår!

Välj din framtid. Lär av dina misstag och se dina svagheter och styrkor. Jobba på både svagheter och styrkor. Stärk din självkänsla och till sist ge dig aldrig. Det går, ibland blir vägen bara snårigare, krokigare och längre än du först trodde men jag lovar. Det går.

Sol på er.
Lotta

3 reaktion på “Att öppna en dörr…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.